RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van der Heijden en Malestein maken zich op voor EK kwalificatie

LEUSDEN/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Handbalsters Laura van der Heijden en Angela Malestein zijn opgenomen in de oranjeselectie van 16 speelsters, die interim-bondscoach Monique Tijsterman heeft samengesteld voor de EK kwalificatieduels tegen Belarus en Griekenland.

De speelsters uit Leusden en Bunschoten behoren tot de ervaren kern van de nationale ploeg, die in 2019 wereldkampioen werd maar op de laatste Olympische Spelen teleurstellend presteerde. Dat laatste leidde tot het opstappen van bondscoach Emanuel Mayonnade.

De 31-jarige Van der Heijden speelde 222 interlands, waarin zij 683 goals scoorde. Ze speelt in de Duitse competitie voor Borussia Dortmund. Malestein is 28 en kwam 154 keer uit voor Oranje. In die duels scoorde ze 353 keer. De Bunschotense speelt voor het Hongaarse Ferencvaros.

De wedstrijd tegen Belarus is op 6 oktober in Almere. Vier dagen later is de uitwedstrijd tegen de Griekse vrouwen. Het derde land in de poule is Duitsland. Het EK is komende zomer in ServiŽ, Noord-MacedoniŽ en Montenegro.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -