Instellingen

Talentvolle Pieterse aan vooravond nieuw veldritseizoen: 'Zolang mogelijk mee met de top'

Puck Pieterse
Puck Pieterse © Orange Pictures
AMERSFOORT - Veldrijdster Puck Pieterse (19) liet zich vorig seizoen steeds vaker van voren zien in de cross. Deze jaargang moet het niet steeds vaker worden maar steeds langer.
Ik had van tevoren niet verwacht dat het zo goed zou gaan
Puck Pieterse
Het veldritseizoen loopt van september tot medio februari. Een lange vakantie voor Pieterse zou je zeggen, maar het tegendeel is waar. De Amersfoortse had de laatste twee weken van februari vrij, hierna begon voor haar het mountainbike-seizoen.
"Ik ben bijna het hele jaar door wedstrijden aan het rijden", spreekt Pieterse tegen RTV Utrecht. "Vanaf maart en april bouw ik op naar het mountainbiken."
Vervolgens gingen de wedstrijden mountainbike in mei van start. Dat ging dit seizoen niet slecht. Ze veroverde bij de beloften (tot 23 jaar) de Nederlandse titel en bij het EK het zilver. "Ik had van tevoren niet verwacht dat het zo goed zou gaan."

Van junioren naar beloften naar aanhaken bij de elite

Het was voor Pieterse haar eerste jaar bij de beloften. "Ik was dus de jongste. Ik heb mijzelf het meest verrast dat ik bergop zolang mee kon met de oudere dames."
Maar de mountainbike staat voorlopig in de schuur. Zaterdag staat in het Belgische Bredene haar eerste veldrit van het seizoen op het programma. "Ik heb het parcours eerlijk gezegd nog niet bekeken", zegt Pieterse lachend. "Ik ga vandaag de race van vorig jaar bekijken. Het is volgens mij een beetje een standaard cross met hobbelige grasvelden."

De weg naar de top

Pieterse is een aanstormend talent. Bij de beloften laat ze zich vrijwel altijd van voren zien, nu wil ze dat ook bij de elite. "Ik denk dat ik ieder jaar een stap dichterbij kom. Hoe dichter je bij de top komt hoe moeilijker de stappen worden", vertelt ze. "Ik wil hele mooie uitslagen rijden dit seizoen."
Ik hoop dit jaar langer bij de kop aan te kunnen haken
Puck Pieterse
Waar de ervaren Woudenberger Lars van der Haar uitsprak zoveel mogelijk podiumplaatsen te willen halen, is Pieterse iets voorzichtiger. "Ik hoop dit jaar langer bij de kop aan te kunnen haken. Halverwege de koers moet je dan misschien alsnog lossen, maar dan eindig je wel hoger op de ranglijst."
"Koersen als in Namen en Tabor daar zal het wel heel vet zijn om voorin te rijden", aldus Pieterse. En zit er dit seizoen dan misschien een overwinning bij de elite in voor de Amersfoortse? "Dat weet ik niet. Als we het heel rooskleurig bekijken dan misschien wel. Maar dan moet ik een topdag hebben. Ik denk dat het nog net te vroeg is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.