Utrechtse tweede divisionisten tankten vertrouwen in bekertoernooi

Taoufik Adnane ontbreekt bij GVVV
Taoufik Adnane ontbreekt bij GVVV © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - Spakenburg, IJsselmeervogels en GVVV zijn slecht begonnen aan de competitie in de tweede divisie. Deze week bereikten ze alle drie de eerste ronde van de KNVB beker. Het getankte vertrouwen moet zich zaterdag uitbetalen in de competitie.

Rijnsburgse Boys - Spakenburg

Spakenburg won slechts drie van de 14 uitwedstrijden tegen Rijnsburgse Boys, maar die drie zeges vonden allemaal plaats in de laatste tien jaar. Ook de laatste ontmoeting op Middelmors, in februari 2019, eindigde in een zege voor de Blauwen: 3-4.
Nu, vroeg in het seizoen, is Rijnsburgse Boys - Spakenburg de ontmoeting tussen de nummer 4 en de nummer 14 van de ranglijst. Terwijl Spakenburg vorige week de eerste zege van het seizoen boekte, verloor Rijnsburgse Boys van het slecht aan de competitie begonnen HHC Hardenberg.
Beide ploegen wonnen midweeks hun bekerduels. Spakenburg versloeg UNA met 5-2, Rijnsburgse Boys won de derby bij Quick Boys met 2-0.
Bij Spakenburg is aanvoerder Frank Olijve nog steeds geblesseerd. De selectie van Rijnsburgse Boys telt vier spelers met een verleden in het Utrechtse. De nog altijd geblesseerde Jordy Strooker speelde één seizoen voor Spakenburg, Robbert Olijfveld en Sanny Monteiro zijn afkomstig van IJsselmeervogels en Massies Artien speelde kort voor Montfoort.
Rijnsburgse Boys en Spakenburg troffen elkaar 29 keer incompetitieverband. Veertien keer won Rijnsburgse Boys, zeven keer ging de zege naar Spakenburg.

IJsselmeervogels - AFC

IJsselmeervogels moet het in de thuiswedstrijd tegen AFC nog altijd doen zonder spits Danny van den Meiracker. Ook linksback Jesse Wielinga ontbreekt. Hij kreeg vorige week in de met 4-1 verloren wedstrijd bij Koninlijke HFC twee keer geel, en is geschorst.
Zowel IJsselmeervogels als AFC plaatste zich deze week voor het hoofdtoernooi om de KNVB beker. De Vogels waren na verlenging met 3-1 de baas over Sportlust'46. AFC won de uitwedstrijd tegen FC Lisse met 2-1.
IJsselmeervogels won vier van de zeven officiële competitie- en bekerduels tegen AFC. De laatste keer dat beide ploegen elkaar op de Westmaat troffen werd het zelfs 5-1, mede dankzij drie treffers van Ahmed el Azzouti.
Bij AFC staan de voormalige IJsselmeervogels-spelers Patrick Zonneveld, Djuric Ascelcion en Gévéro Markiet op de spelerslijst. Spits Railey Ignacio en middenvelder Joël Tillema hebben een verleden bij Spakenburg.

GVVV - Jong Sparta

De bekerzege tegen VVOG van dinsdag moet de opmaat zijn naar de eerste competitiezege voor GVVV. Dat zou moeten gebeuren tegen Jong Sparta, de verrassende nummer twee van de ranglijst. De jonge Kasteelbewoners zijn als enige in de tweede divisie nog ongeslagen.
GVVV won twee van de acht ontmoetingen tegen Jong Sparta. De laatste keer dat de twee ploegen elkaar troffen op panhuis won Jong Sparta met 4-3. Daarna volgden drie duels in Rotterdam. Daarvan won GVVV er twee en speelde het een keer gelijk.
Trainer Jochem Twisker kan niet beschikken over de geblesseerden Taoufik Adnane en Tom Oostinjen. Twisker liet dinsdag doorschemeren dat het goede spel in de tweede helft tegen VVOG gevolgen kan hebben voor de opstelling. Het zou daarbij zo maar kunnen dat doelman Johan Janssen, die niet sterk aan de competitie is begonnen, wordt vervangen door Jan van Willige. Die keepte tegen VVOG een uitstekende wedstrijd.
De duels van Spakenburg en IJsselmeervogels beginnen zaterdagmiddag om 15.00 uur. Bij GVVV - Jong Sparta wordt een half uur eerder afgetrapt.
Alle drie de wedstrijden zijn live te volgen in Namen & Rugnummers bij RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.