FC Utrecht - PEC Zwolle: Hake moet kiezen tussen Janssen en Van der Maarel

UTRECHT - FC Utrecht kan zaterdagavond vierde staan in de eredivisie. Om dat te bewerkstelligen zijn twee dingen nodig: ten eerste moet de ploeg van trainer René Hake zelf in de Galgenwaard winnen van PEC Zwolle. Ten tweede moet PSV de uitwedstrijd tegen Willem II winnend afsluiten. In dat geval kan FC Utrecht de Tilburgers passeren.
De prognoses van Gert, Appie, Paul en Korneel
De kenners in Een Berg Sport zijn het er over eens: FC Utrecht gaat in elk geval winnen van PEC. Analist Gert Kruys zegt dat het 4-1 wordt. De brompotten Ap Boonen en Paul Pessels voorspellen respectievelijk 3-0 en 5-0, en huisdichter Korneel Evers ziet zijn helden na een 0-2 achterstand met 4-2 winnen. "Als het één van die uitslagen wordt, hebben wij het goed gedaan", reageert René Hake nuchter.
Hake: "Als het één van die uitslagen wordt, hebben wij het goed gedaan'"
FC Utrecht speelde zaterdag teleurstellend met 2-2 gelijk tegen RKC Waalwijk. Woensdag tegen NEC volgde een 0-3 zege. "De tweede helft was beter dan de eerste", blikt Hake terug op die wedstrijd. "Ik ben nooit zo snel tevreden", vult verdediger Mike van der Hoorn aan. "Aan de bal kunnen we beter. Soms willen we te snel een doelpunt hebben, terwijl we wat geduldiger moeten zijn. En verdedigend kan het druk zetten beter."

Janssen of Van der Maarel?

René Hake verraste zaterdag de volgers door Willem Janssen in de rust uit het veld te halen. Tegen NEC stond de aanvoerder zelfs niet in de basis en werd Van der Hoorn geflankeerd door Mark van der Maarel. Dat roept de vraag op wat de voorkeur heeft van Van der Hoorn. "Je gaat mij voor het blok zetten", lacht Van der Hoorn. "Het zijn allebei goeie spelers met veel ervaring. Het maakt mij niet uit."
Van der Hoorn: "Janssen of Van der Maarel? Maakt mij niet uit"
Aan de tafel van Een Berg Sport neemt analist Gert Kruys het op voor de trainer. "Hij moet keuzes maken. Willem had het lastig tegen RKC en in de wetenschap dat Willem heel lang geblesseerd is geweest en de wedstrijden kort op elkaar volgen, kijkt hij van wedstrijd op wedstrijd", aldus Kruys. "En Van der Maarel heeft aangetoond dat hij ook basisspeler kan zijn."
Joost Broerse, die voor beide clubs speelde, gaat er vanuit dat Janssen tegen PEC weer in de basis zal starten. "Hij was woensdag niet okselfris begreep ik. Hij is op leeftijd maar hij is echt fit voor drie wedstrijden per week."
Kruys en Broerse over Janssen of Van der Maarel
Hake heeft de keuze voor de wedstrijd tegen PEC al wel gemaakt, maar deelt die nog niet met ons. Mike van der Hoorn heeft wel een vermoeden. "Ik weet het in grote lijnen wel, maar de opstelling is nog niet bekend gemaakt. Dus dat zien we morgen."

Tasos Douvikas en PEC Zwolle

Aan tafel ging het vrijdag ook over de openbaring in de spits bij FC Utrecht, Tasos Douvikas. De Griek heeft er al drie gemaakt, werkt en sleurt zich een opgeluk en kan ook nog goed voetballen.
"Hij schroomt niet de beuk erin te gooien en hij doet me ook al een beetje denken aan Michael Mols", zegt Gert Kruys. "Tegen RKC kapte en draaide hij drie keer, net Mols", vult Broerse aan.
Gert Kruys: "Douvikas doet me denken aan Michael Mols"
"Tegen RKC werd Utrecht toch een paar keer aan bonken gespeeld en PEC is ook geen Huppie Vooruit", waarschuwt Gert Kruys voor de tegenstander van dit weekend. Hij wijst op spelers als Lamprou, Van Polen, en Kastaneer. "En ik heb ook een hoge pet op van de trainers. FC Utrecht heeft tegen RKC een lesje geleerd, dat mag niet meer gebeuren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.