Tweede divisie: GVVV, IJsselmeervogels en Spakenburg verliezen met ruime cijfers

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - GVVV blijft hekkensluiter na de zesde nederlaag van het seizoen in de tweede divisie. Jong Sparta, dat bovenin meedraait, was met 0-3 te sterk op Sportpark Panhuis in Veenendaal. IJsselmeervogels ging in eigen huis tegen AFC kansloos onderuit met dezelfde cijfers. Ook daar werd het 0-3. Spakenburg verloor met 3-1 op bezoek bij Rijnsburgse Boys.

Ranglijst

We moeten op de ranglijst van de tweede divisie lang zoeken naar onze regiogenoten. Spakenburg is vijftiende, met 5 punten uit zes duels. IJsselmeervogels staat een plek lager met slechts 4 punten. GVVV is nog altijd laatste. De Veenendalers hebben uit zes wedstrijden nog maar één punt gepakt.

GVVV stort na rust in tegen Jong Sparta

De ploeg van Jochem Twisker was in de eerste helft beter tegen de ongeslagen beloften. GVVV zorgde voor het meeste gevaar, maar ging zonder doelpunt de rust in.
In zeven minuten in de tweede helft, waarin de kansenverhouding gelijkwaardiger was, gaf GVVV de wedstrijd uit handen. Invaller Pepijn Doesburg opende in de 73ste minuut de score met een chip.
Na een reuzenkans op de 1-1 verdubbelde Marouane Afaker de score na goed voorbereidend werk van Doesburg. Mo Tahiri maakte op het eind de middag nog iets pijnlijker voor GVVV met de 0-3. De Veenendalers verzamelden tot dusver een punt.
GVVV - Jong Sparta (Tweede divisie)

73' Pepijn Doesburg (0-1)
80' Marouane Afaker (0-2)
89' Mo Tahiri (0-3)

IJsselmeervogels komt nauwelijks over middenlijn

IJsselmeervogels stelde teleur in de thuiswedstrijd tegen AFC. Al binnen een kwartier stonden de bezoekers met 0-2 voor dankzij goals van Tim Linthorst, die scoorde met een omhaal, en oud Spakenburg-speler Raily Ignacio.
IJsselmeervogels - AFC
IJsselmeervogels - AFC © RTV Utrecht
De Rooien stelden er weinig tegenover in het eerste halfuur. Ze kwamen nauwelijks over de middenlijn en simpele dingen gingen fout. In het restant van de eerste helft liet de ploeg van Berry Smit zich iets meer zien, maar de stand bleef 0-2.
In de 67ste minuut gooide voormalig prof Thomas Verhaar de wedstrijd in het slot met de 0-3. Ook in de tweede helft had AFC-keeper Patrick Zonneveld, met een verleden bij IJsselmeervogels, weinig te doen. De Amsterdammers wisten niet vaker te scoren.
IJsselmeervogels - AFC (Tweede divisie)

9' Tim Linthorst (0-1)
14' Raily Ignacio (0-2)
67' Thomas Verhaar (0-3)

Spakenburg kan 1-1 niet vasthouden in Rijnsburg

Rijnsburgse Boys kende een vlammende openingsfase, maar wist in die periode niet te scoren. Spakenburg leek even beter in het spel te komen, maar precies op dat moment vloog een afstandsschot van Masies Artien in het doel van Spakenburg-goalie Leon ter Wielen. Zijn 1-0 was ook de terechte ruststand op Sportpark Middelmors.
Rijnsburgse Boys - Spakenburg
Rijnsburgse Boys - Spakenburg © RTV Utrecht
Na rust pakte Spakenburg de handdoek op, onder meer met een kans voor spits Robin Eindhoven, maar hij miste. De Blauwen namen het heft in handen, waardoor de gelijkmaker in de lucht hing. Die 1-1 viel een kwartier voor tijd toen Roy Tol, koud in het veld, de bal binnenschoot. Het bracht Spakenburg terug in de wedstrijd.
Maar Rijnsburgse Boys rechtte de rug en kwam snel weer op voorsprong. Een poging van Marc Magan vloog binnen en zette het scorebord op 2-1. In de slotfase kreeg Spakenburg nog kansen op de 2-2, maar daarbij gaven de Blauwen ook veel ruimte weg. In de laatste minuut van de extra tijd profiteerde Rijnsburg optimaal: 3-1.
Rijnsburgse Boys - Spakenburg (Tweede divisie)

32' Masies Artien (1-0)
76' Roy Tol (1-1)
83' Marc Magan (2-1)
90+5' Ian van Otterlo (3-1)