Davy van den Berg: 'Of Jong FC Utrecht een rol kan spelen in de top? Ik hoop het'

© Orange Pictures
UTRECHT - De wedstrijd tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht duurde vrijdag tien seconden te lang voor de beloftenploeg. Diep in blessuretijd viel de 2-2 van de thuisploeg, waardoor Jong Utrecht geen koploper is in de eerste divisie, maar vierde. "We hebben de punten weggegeven", oordeelt Davy van den Berg.
Mocht dit doorgaan, dan is dit sprookje interessant voor de hele club
Davy van den Berg
De middenvelder, onderdeel van de A-selectie, speelde voor deze ene keer 90 minuten mee met Jong FC Utrecht. Het team van trainer Darije Kalezic hield stand op de Vijverberg en leek met een 2-1 zege naar huis te gaan. Tot de zesde minuut van de blessuretijd.
"In de laatste tien seconden kregen we hem nog tegen", zucht Van den Berg. "Ik moet wel heel eerlijk zeggen dat we nog vier of vijf andere kansen tegen kregen die erin hadden kunnen gaan. Maar dat gebeurde niet. Dan blijf je in leven en houd je de moed erin. Maar als je dan 2-1 voorkomt, wil je die zeker niet weggeven."

Unicum

Nog nooit pakte Jong FC Utrecht een punt in Doetinchem. De 2-2 was dus een unicum, al voelt het bij de spelers als verloren punten. "Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van het publiek, maar ik denk dat we ons niet mee lieten slepen", zegt de middenvelder. "Uiteindelijk hadden de drie punten naar Utrecht moeten gaan, ondanks dat het De Graafschap was. Ik heb nu twee keer tegen ze gespeeld en als je zo dichtbij bent, neem je met een punt geen genoegen."
Bij winst was de beloftenploeg van FC Utrecht koploper geweest, maar nu rest dus een vierde plek. Wel speelt het talententeam een rol in de top. Kan dat zo blijven? "Ik vind het gek om ja te zeggen, maar als het zo doorgaat dan is het vanzelfsprekend. Ik hoop het, het zou leuk zijn", aldus Van den Berg.
"Ik ben zelf niet echt betrokken bij Jong FC Utrecht, maar als ik mee moet spelen dan vind ik het niet erg om hier een bijdrage aan te leveren. In het verleden moest je wel eens terug naar Jong, dan was dat dubbel. Nu ze bovenaan meedraaien, is het leuker geworden om daar aan te sluiten. Mocht dit doorgaan, dan is dit sprookje interessant voor de hele club."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.