Derde divisie: Sportlust'46 en DOVO gaan allebei met 4-1 onderuit

Excelsior'31 - Sportlust'46
Excelsior'31 - Sportlust'46 © RTV Utrecht
WOERDEN - Sportlust'46 heeft de topper in de derde divisie A tegen Excelsior'31 met ruime cijfers verloren. De Woerdenaren gingen in Rijssen met 4-1 onderuit. Ook DOVO liep tegen een grote nederlaag aan. Op bezoek bij ODIN'59 werd het 4-1.
Door de nederlaag blijft Sportlust'46 steken op 11 punten uit zeven duels. Daarmee is het een subtopper in de derde divisie A. DOVO bivakkeert in de onderste regionen, met 5 punten uit zes wedstrijden.

Ruime nederlaag Sportlust'46

Sportlust'46 kreeg de eerste kans van de wedstrijd op bezoek bij middenmotor, maar keek bij rust wel tegen een 3-0 achterstand aan. Givan Werkhoven wist halverwege de eerste helft twee keer te scoren, waarna Hakim Ezafzafi vlak voor de pauze de derde goal van Excelsior'31 binnenschoot. Hij profiteerde optimaal van een slechte periode van Sportlust'46.
Afgelopen dinsdag speelden de Woerdenaren nog 120 minuten in de KNVB Beker tegen IJsselmeervogels. Dat duel ging verloren en zat ook nog in de benen bij de mannen van trainer Patrick Loenen. Kort na rust keerde het geloof echter terug nadat Thomas Heideman de 3-1 maakte.
Givan Werkhoven schoot twintig minuten voor tijd alle Sportlust-hoop aan diggelen. Met zijn derde treffer van de middag tekende hij voor de 4-1. Dat was ook de, enigszins geflatteerde, eindstand in Rijssen.
Excelsior'31 - Sportlust'46 (Derde divisie A)

25' Givan Werkhoven (1-0)
28' Givan Werkhoven (2-0)
40' Hakim Ezafzafi (3-0)
50' Thomas Heideman (3-1)
72' Givan Werkhoven (4-1)

DOVO geeft het na rust weg bij ODIN'59

DOVO kwam halverwege de eerste helft op achterstand. Het was Ahmed al Mahdi die namens ODIN'59 de 1-0 binnenschoot. Nog voor rust kwamen de Veenendalers langszij door een treffer van Lulinho Martins. Hij schoot vanuit een afgeslagen corner hard raak: 1-1.
Na rust gaf DOVO het volledig weg. Tien minuten na rust kwam ODIN'59 op 2-1, waarna Thom de Vries een kwartier voor het eindsignaal de 3-1 binnenschoot. De aanvaller van het team uit Heemskerk bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 4-1.
ODIN'59 - DOVO (Derde divisie A)

23' Ahmed al Mahdi (1-0)
36' Lulinho Martins (1-1)
56' Clifton Gorissen (2-1)
74' Thom de Vries (3-1)
85' Thom de Vries (4-1)