Hoofdklasse: Sublieme comeback Eemdijk, DHSC speelt doelpuntloos gelijk

Nigel van Zelst scoorde een keer voor Eemdijk
Nigel van Zelst scoorde een keer voor Eemdijk © Orange Pictures
UTRECHT/EEMDIJK - Eemdijk heeft in de hoofdklasse B een bijzondere overwinning geboekt. Door twee doelpunten in de extra tijd wonnen de Diekers met 3-2 van ASV De Dijk. In de hoofdklasse A kwam DHSC niet verder dan 0-0 tegen Spijkenisse.

Loukili en Blokhuis schieten Eemdijk naar zege

In het eerste bedrijf van het duel viel een treffer. Vlak voor rust viel een vrije trap van ASV De Dijk zomaar in het doel van Eemdijk, dat daardoor tegen een 0-1 achterstand aankeek halverwege. Die voorsprong van De Dijk werd kort na rust verdubbeld vanuit een penalty.
Eemdijk legde zich echter niet neer bij de 0-2 achterstand. Aanvaller Nigel van Zelst scoorde de aansluitingstreffer, waardoor de Diekers er weer in gingen geloven. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het Abderrahim Loukili die de 2-2 maakte en als klap op de vuurpijl schoot Rick Blokland in de extra tijd de 3-2 binnen.
Door de overwinning meldt Eemdijk zich aan de top van de hoofdklasse B. Met 10 punten uit vijf duels mengt het team van trainer Willem Romp zich bij de bovende plaatsen.

Brilstand blijft op scorebord bij DHSC

De wedstrijd tussen DHSC en Spijkenisse op Sportpark Wesley Sneijder ging in de eerste helft gelijkop. Gescoord werd er niet. Ook in de tweede helft bleef de brilstand op het scorebord staan, ondanks diverse kansen aan beide kanten.
Door het gelijkspel staat DHSC na vijf wedstrijden op 6 punten in de hoofdklasse A. Daarmee zakt de Utrechtse ploeg van trainer Ricky Testa la Muta weg in de middenmoot.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.