Loenen kritisch na forse nederlaag Sportlust'46: 'Het is niet goed genoeg'

WOERDEN - Patrick Loenen is niet te spreken over het spel van Sportlust'46. De trainer zag de ploeg uit Woerden met 4-1 verliezen op bezoek bij Excelsior'31 en hij ziet dat Sportlust fout op fout blijft stapelen. "We herkennen moeilijk de lopende mensen", gaat hij op de materie in.
"Ik denk dat we de eerste 25 minuten een heel hoog niveau halen", zegt Loenen. "Niet goed, maar een hoog niveau. Het enige waar het aan schort, is dat we vier momenten krijgen en daarvan niet een op doel belandt."
Na de goede beginfase gaf Sportlust'46 het volledig uit handen, tot frustratie van Loenen. "We zijn er al weken mee bezig, maar vanaf het duel met GOES krijgen wij structureel dezelfde goals tegen. Tegenstanders zien dat ook. Dat is onkunde. We trainen erop, maar ik zit niet lekker op de bank", geeft hij aan.

Machteloos

"Ik wil de jongens niet tekort doen, maar het is niet goed genoeg. Niet een week, maar zes weken. Kijk maar hoe vaak wij achter komen. Dat is te vaak en dan kan je er weer achteraan. Je voelt gewoon dat het achterin niet op orde is. Ik ben verantwoordelijk, maar je bent ook machteloos als je die situaties niet herkend. Dan is het simpel: ben je dan wel goed genoeg?"
Keeper Romero Antonioli kreeg de eerste drie schoten van Excelsior'31 om zijn oren. Het was voor rust al 3-0. "We begonnen en we speelden goed, maar hun eerste kans gaat erin. Die eerste vond ik dat ik uit moet komen. Die reken ik mezelf. Dan kan ik die bal gewoon pakken. Ik weet ook niet wat ik precies dacht", vertelt hij.
"Die 1-0 geeft een knak en dat heeft ook te maken met de 2-0 en de 3-0. Ik heb geen idee wat er is gebeurd vanmiddag. We hebben met 4-1 verloren. Dat zijn keiharde cijfers", aldus de doelman.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.