Instellingen

Spakenburg met lege handen in Rijnsburg: 'Je moet dat punt pakken'

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg mocht even hopen op een punt op bezoek bij Rijnsburgse Boys, maar de Blauwen keken na het eindsignaal tegen een 3-1 nederlaag aan. Trainer Eric Meijers vond dat zijn ploeg bij 1-1 het punt had moeten koesteren. "Daar ben ik het meest teleurgesteld over", zegt hij.
"De eerste twintig minuten werden wij volledig overklast. We waren overal te laat en we liepen heel zwaar. Daarna vond ik het wel meevallen, maar voor hetzelfde geld sta je dan met 3-0 achter. De 1-0 valt dan wel uit het niets. Net voor rust kregen we twee kansjes, maar al met al wat het voor rust veel te mager", concludeert Meijers.
Na drie wissels in de rust herpakte Spakenburg zich. "Ik vond dat wij de tweede helft voor het grote deel beheersten. Je ziet dat je tegen een goede ploeg speelt, want je krijgt niet veel kansen. Maar je dwingt wel de goal af. Dan moet je dat punt pakken", vindt de oefenmeester.

Domme overtreding leidt 2-1 in

"Daar ben ik het meest teleurgesteld over, want ik vond niet dat Rijnsburg aanspraak maakte op de overwinning. Maar wij geven wel een domme overtreding weg, en dan zitten wij in zo'n fase dat die bal erin gaat", doelt hij op de vrije trap waar de 2-1 uit viel. "Dan geef je je punt weg. Dat is jammer, want we hebben een behoorlijke tweede helft gespeeld."
De enige treffer van de Blauwen kwam van Roy Tol, die kort na zijn invalbeurt de 1-1 maakte. "Ik kon er maar net bij", lacht hij. "Ik raakte hem net aan en kon hem goed verlengen. Dat was de 1-1. We kwamen er iets meer in en dan begin je beter te voetballen. Na de 2-1 blijf je er in geloven, maar loop je wel achter de feiten aan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.