Dames SCHC verslaan Pinoké: 'Statement', Kampong onderuit bij Hurley

Yibbi Jansen scoorde twee keer namens SCHC
Yibbi Jansen scoorde twee keer namens SCHC © Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - In de hoofdklasse hockey hebben de dames van SCHC uit Bilthoven Pinoké met 1-4 verslagen. Het Utrechtse Kampong ging op bezoek bij Hurley met 3-0 onderuit.
Trots op hoe we na rust speelden
Miloe Jaeger, SCHC

Ranglijst

Na vier duels staat SCHC vijfde in de hoofdklasse met acht punten uit vier duels. Kampong heeft pas één punt gepakt en bungelt samen met Bloemendaal onderaan de ranglijst.

SCHC in tweede helft langs Pinoké

SCHC kwam tegen Pinoké op een 1-0 achterstand. Juliette van Hattum maakte vanuit een strafcorner de 1-0. Vlak voor het eind van het tweede kwart scoorde ook SCHC vanuit een strafcorner. Yibbi Janssen maakte de 1-1.
Vervolgens was het Xan de Waard die in minuut 48 de 1-2 maakte. Niet veel later was het Kyra Fortuin die de 1-3 maakte. Vlak voor tijd bepaalde Jansen met haar tweede van de dag de einstand op 1-4.
"Doordat we achter kwamen is het extra mooi dat we nog zo winnen", sprak SCHC-speelster Miloe Jaeger na afloop. "Hoe we na de rust speelden was gewoon goed, daar ben ik trots op."
De 1-4 winst op Pinoké, niet de minste ploeg, is ook een signaal. "Ik denk dat het zeker een statement is. Ook naar onszelf toe. We zitten midden in een proces en het is ook een bevestiging dat we goed bezig zijn", aldus Jaeger. "We hebben de stijgende lijn te pakken. We werken keihard."

Kampong niet opgewassen tegen Hurley

Na 18 minuten maakte Michelle van der Drift de 1-0 namens Hurley. Twee minuten later moesten de dames van Kampong via Gitte Michels ook de 2-0 accepteren. Het was uiteindelijk Pam van Asperen die in de 48e minuut de eindstand op 3-0 bepaalde.