Oltmans ziet het verschil tussen Kampong en Bloemendaal: 'Wij het balbezit, zij het rendement'

© Orange Pictures
UTRECHT - Coach Roelant Oltmans van Kampong zag waar het mis ging bij de nederlaag van zondag tegen Bloemendaal. De Utrechtse hockeyers hadden veel balbezit, maar kansen creëren ho maar.
We moeten van onze eigen krachten uitgaan
Björn Kellerman
Kampong ging met 0-2 onderuit. Het verschil was voor de coach van de Utrechters duidelijk. "Wij hadden het balbezit en zij het rendement", analyseerde coach Oltmans. "We probeerden dat te veranderen. Maar we waren niet in staat om door de muur van Bloemendaal heen te komen. We hebben veel te weinig kansen uit zoveel balbezit gecreëerd."
"Ze kwamen er in de counter uit. Verdedigend speelden ze half kort waardoor wij er niet doorheen kwamen bij de cirkel", aldus Kampong-hockeyer Björn Kellerman. "De tegenstander is zeker belangrijk maar we moeten van onze eigen krachten uitgaan. Tegen de kleinere ploegen zie je het wel terug, maar niet tegen de toppers. Daar moeten we naar gaan kijken."
Er is altijd werk aan de winkel
Roelant Oltmans, coach Kampong
Oltmans concludeert dat zijn ploeg het in de eerste helft heeft laten liggen. "Het kwam er vandaag niet uit. Zij hebben goed verdedigd. Als je die kansen krijgt dan moet je ze ook maken, dat hebben we niet gedaan. Er is altijd werk aan de winkel. Dat blijft ook het leuke van de sport", besluit Oltmans.
Bloemendaal begint steeds meer een angstgegner te worden voor Kampong. "De afgelopen jaren winnen zij. Daar moeten we een oplossing voor gaan vinden. Als we ze weer in de play-offs tegen komen dan moeten we daar iets tegen doen", zei Kellerman.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.