Dafne Schippers: 'Eerst pijnvrij het blok uit, dan pas weer wedstrijden'

© Orange Pictures
UTRECHT - Dafne Schippers droomt nog steeds van successen op de Olympische Spelen. Maar als ze in 2024 in Parijs om de prijzen mee wil strijden, moet ze eerst pijnvrij zijn. Dat zei de Utrechtse topsprintster zondagavond in de talkshow van Humberto Tan.
Schippers vertelde in de aanloop naar de voor haar teleurstellend verlopen Olympische Spelen van Tokio dat al twee jaar kampt met een dubbele hernia en daardoor altijd pijn heeft. "Als ik de volgende stap wil maken, moet ik zorgen dat mijn rug beter zit, dat ik pijnvrij ben", zegt ze.
De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter doet daar alles aan, maar zal zich onder geen beding laten opereren. "Ik ben een traject begonnen om te zorgen dat de rug en alles er omheen sterker wordt om weer pijnvrij te kunnen starten. Het gaat vooral om het starten."
Het gaat vooral om het starten
Dafne Schippers
Daarnaast hoopt de Utrechtse het plezier in de sport terug te krijgen. "Als je altijd aan het vechten bent tegen je lichaam, raakt dat ook een beetje op de achtergrond."
Schippers, die inmiddels 29 is, is ervan overuigd dat ze op de Spelen van 2024 in Parijs nog een rol van betekenis kan spelen. "Maar ik moet eerst pijnvrij het blok uit kunnen. En als ik weer goed kan starten, sluit ik niet uit dat ik ook de 100 meter doe."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.