Utrecht Cangeroes mikt op zesde plaats of hoger

© Utrecht Cangeroes
UTRECHT - De basketbalsters van Utrecht Cangeroes beginnen zaterdag aan de Women's Basketball League met drie nieuwe speelsters in de selectie. Zij vervangen drie speelsters die zijn vertrokken.
Roos Hof, Hennie van Schaik en Anna van Dalsum zijn er niet meer bij. Oudgediende Hof is gaan wonen en werken in het buitenland, Hennie van Schaik, die vorig jaar al in de Verenigde Staten zou gaan spelen maar toen niet mocht vanwege Corona, is nu wel vertrokken en Anna van Dalsum gaat vanwege een nieuwe studie op een lager niveau spelen.
Zij worden in de selectie, die ook nu weer onder leiding staat van Ramon Kuipers, vervangen door Sanne Vonk, Ciska Kollen en Jozian Cissé, allen afkomstig uit de eigen opleiding. Daarnaast keert ook Melissa 't Jong na een langdurige blessure terug.

Stappen zetten

Het doel van Utrecht Cangeroes is om hoger te eindigen dan vorig jaar, toen de ploeg zevende werd in een competitie met negen ploegen. "We zijn niet slechter geworden, maar we hebben ook geen echte versterkingen van buiten kunnen halen", zegt trainer/coach Ramon Kuipers. "Maar omdat we grotendeels met het oude team kunnen werken en we allemaal een jaar meer ervaring hebben, hopen we de stap te kunnen zetten."
Utrecht Cangeroes begint zaterdag aan de nieuwe competitie met een uitwedstrijd tegen Grasshoppers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.