Instellingen

Aanvoerder IJsselmeervogels over opstappen trainer: 'Spelers moeten in de spiegel kijken'

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels werd maandagavond verrast door het plotselinge vertrek van trainer Berry Smit. De 48-jarige Volendammer gaf als reden voor zijn besluit dat hij door zijn dagelijkse werk en zijn gezinssituatie te weinig tijd heeft om de club uit de sportief moeizame periode te krijgen. IJsselmeervogels staat momenteel 16e in de tweede divisie.
"We zagen het niet aankomen", zegt aanvoerder Jaimy Schaap. "We hebben gewoon getraind en na de training deelde hij mee dat hij niet verder ging. Dat sloeg in als een bom." De doelman stelt dat Smit van hem niet weg had gehoeven. "Ik vind hem een goeie trainer en de signalen die ik uit de groep kreeg waren ook dat mensen blij waren met deze trainer."

Weggepest?

De officiële reden van het opstappen van Smit, die zelf niet wil reageren, is dus zijn privésituatie. Maar het is ook bekend dat IJsselmeervogels een lastige club is, met veel geledingen die allemaal zo hun eigen ideeën hebben. Wie zijn oor te luisteren legt binnen de club, krijgt de indruk dat Smit door sommigen zo is tegengewerkt dat hij daarom niet verder wilde.
"Soms hoor je wat", zegt Schaap daarover. "Maar dat zijn altijd mensen die niet dicht bij de groep staan. Die kunnen niet een goed oordeel geven. Dat kunnen alleen degenen die heel dicht bij ons staan. Maar als dat heeft meegespeeld, vind ik dat wel spijtig."
Wij hebben misschien niet alles gegeven wat erin zat
Jaimy Schaap
Hoe je het ook wendt of keert, dat IJsselmeervogels zo slecht aan de competitie is begonnen ligt niet aan de trainer, stelt Schaap. "Ik denk dat wij als spelersgroep heel goed naar onszelf moeten kijken. Wij hebben niet het juiste gedaan en misschien niet alles gegeven wat erin zat."

Rijsdijk, Kruys, Van der Steen

De technische commissie van de Vogels moet nu dus op zoek naar een nieuwe trainer. "Ik heb wel wat namen gehoord maar ik zou niet weten wie ze op het lijstje hebben staan", zegt Schaap. "Het moet sowieso iemand zijn die de club goed kent en die goed ligt bij de supporters."
Schaap noemt in dat verband de namen van Jeroen Rijsdijk, Gert Kruys en Dennis van der Steen. Rijsdijk en Van der Steen waren als speler zeer succesvol en populair bij IJsselmeervogels. Rijsdijk, die al trainer was van Excelsior Maassluis en Jong Sparta en assistent bij Almere City, is momenteel vrij.
Van der Steen is trainer van eerste klasser Sliedrecht en speelde bij IJsselmeervogels samen met de huidige voorzitter van de technische commissie Erwin van der Lugt. Daar ligt dus een kort lijntje. En Gert Kruys was al eerder twee keer trainer van de club.
Alle drie de door Schaap genoemde kandidaten laten aan RTV Utrecht weten dat ze nog niet door de club benaderd zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.