Kellerman stopt als international: 'Heftig besluit'

Bjorn Kellerman
Bjorn Kellerman © Orange Pictures
UTRECHT/BILTHOVEN - Bjorn Kellerman van Kampong heeft besloten om een punt achter zijn carrière als Oranje-international te zetten, dat laat de spits weten aan RTV Utrecht. De 31-jarige hockeyer wil zich meer richten op zijn eigen bedrijf.
Daar krijg ik meer energie van dan dat ik mij nu drie jaar lang moet opladen voor de Spelen in Parijs
Bjorn Kellerman
In juni maakte de toenmalige bondscoach Max Caldas bekend dat Kellerman niet mee zou gaan naar de Olympische Spelen van afgelopen zomer. Daar was Kellerman kapot van. Hij gaf toen aan zich over zijn toekomst als international te gaan beraden. "Het was een lange zomer. Ik heb genoeg de tijd gehad om erover na te denken. Uiteindelijk heb ik besloten om niet door te gaan bij Oranje", aldus Kellerman.
"Voor mij is het klaar, het is tijd voor iets anders. Ik heb een eigen bedrijf waar ik veel mee bezig ben en wat ontzettend leuk is. Daar krijg ik meer energie van dan dat ik mij nu drie jaar lang moet opladen voor de Spelen in Parijs', zegt Kellerman. International zijn vraagt veel van de hockeyer. "Je bent er 24/7 mee bezig. Men ziet alleen de toernooien op tv en niet de investeringen die je dagelijks doet."

Gesproken met de nieuwe bondscoach

Vanmiddag om 15:00 uur maakt de nieuwe bondscoach Jeroen Delmee zijn trainingsgroep bekend voor de duels van de Nederlandse hockeyers in de Pro League met België. Op 26 november en 28 november nemen de twee landen het tegen elkaar op. Hierna komt Oranje pas weer op 5 februari in actie tegen Australië.
Ik heb enorm mooie dingen meegemaakt met Oranje
Bjorn Kellerman
Kellerman heeft nog wel met Delmee gesproken. "Ik heb bij hem aangeven dat ik er klaar mee ben. Ik vind het een goede bondscoach. Ik geloof in zijn filosofie dat topsport heel hard mag zijn. Tactisch is hij ook sterk", aldus Kellerman die nog wel een wrok naar de vorige bondscoach Caldas lijkt te hebben. "Ik had gehoopt dat de wisseling van de wacht er eerder was geweest. Zo is het helaas niet gelopen. Maar voor mij is het nu prima, ik ben 31. Inspanningen worden zwaarder."
In totaal speelde Kellerman 69 interlands en waarin hij 28 keer scooorde. Die tijd is nu voorbij. "Dat is gek ja. Mijn lichaam pruttelt namelijk nog niet tegen. Ik heb enorm mooie dingen meegemaakt in verschillende werelddelen. Het moment om het Wilhelmus te horen moet dan maar op een ander moment zijn en niet met mij op het veld."

Toekomst Kampong

Kellerman heeft nog een contract bij hoofdklasser Kampong tot komende zomer. "Of ik nog doorga moet ik dan zien. Het is even kijken hoe ik het volhou", aldus de spits. "Ik heb er eerlijk gezegd nog niet over nagedacht. De keuze om te stoppen bij Oranje was al heftig genoeg. Als ik geblesseerd was geweest of niet fit dan was het anders."

Regiogenoten

In Tokio waren Kampong-hockeyers Sander de Wijn, Robbert Kemperman, Jip Janssen, Jonas de Geus en Lars Balk van de partij. Ook Thierry Brinkman uit Bilthoven kwam in actie op de teleurstellende Spelen. Oranje werd uitgeschakeld in de kwartfinale. Vanmiddag zal blijken welke regiogenoten geselecteerd zijn voor de komende wedstrijden. De Wijn kan in ieder geval niet in actie komen tegen België. Hij is geschorst.
Of Kemperman bij de selectie van Delmee zit is nog de vraag. Eerder deze week gaf de hockeyer van Kampong bij de NOS aan nog niet te stoppen als international. "Mijn intentie is om door te gaan." Maar hij wordt binnenkort vader. "Dan moeten we even kijken hoe het loopt", lijkt hij te doelen op ook een tijdelijke stop.
Naar verluidt zal bondscoach Delmee veel nieuwe spelers opnemen in zijn trainingsgroep voor de duels met België.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.