Geen Kemperman en De Wijn in selectie nieuwe bondscoach Delmee, wel zes andere regiogenoten

Robbert Kemperman op archiefbeeld
Robbert Kemperman op archiefbeeld © Orange Pictures
UTRECHT/BILTHOVEN - De nieuwe bondscoach Jeroen Delmee heeft Kampong-spelers Robbert Kemperman en Sander de Wijn niet opgenomen in zijn selectie. Bilthovenaar Thiery Brinkman en Kampong-spelers Lars Balk, Jonas de Geus, Jip Janssen, Derck de Vilder, Terrance Pieters zijn wel opgenomen in de trainingsgroep. Er wordt toegewerkt naar de duels in de Pro League met België eind november.
Kampong-spelers Kemperman en De Wijn waren beiden nog actief op de teleurstellende Olympische Spelen van deze zomer. Oranje kwam niet verder dan de kwartfinale. Delmee moet met Oranje weer succes gaan boeken. "We gaan een frisse en nieuwe start maken met het Nederlands elftal", zei hij op de persconferentie.
"Ze hebben gezegd dat ze, na de intensieve periode, langer tijd nodig hebben om aan te geven of ze hun commitment tot Parijs in 2024 kunnen afgeven. De bal ligt bij hen. Als zij aangeven weer beschikbaar te zijn, ga ik beoordelen of ze goed genoeg zijn en passen bij het gezicht dat we willen laten zien van Oranje.' aldus Delmee over de situatie van Kemperman en De Wijn. De deur is dus nog niet definitief dicht voor deze hockeyers.
Maandag 4 oktober start Nederland de voorbereiding richting de eerste internationale wedstrijd. Op vrijdag 26 november speelt Oranje om 18.30 op HC Rotterdam een FIH Pro League wedstrijd tegen Olympisch kampioen België. Twee dagen later staan de twee landen opnieuw tegenover elkaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.