Instellingen

Honkbalbond doet uitspraak: Quick - Pioniers moet worden overgespeeld

© Orange Pictures
AMERSFOORT - Het duel tussen Quick en Pioniers in de 'Bottom four' van de hoofdklasse moet worden overgespeeld. Dat heeft de honkbalbond besloten nadat de wedstrijd in Amersfoort zondag in de 2e helft van de negende inning werd gestaakt. De wedstrijd is gepland op zaterdag 9 oktober.
Quick had in de gelijkmakende slagbeurt bij een stand van 1-1 alle honken bezet met 1 uit. Na een dubbelspel leken de teams opweg na een verlenging, maar nadat spelers van Pioniers zich druk maakten over de manier waarop de speler van Quick naar het tweede honk slide ontstond een bench clearing waarbij alle spelers de dugout uit kwamen en op elkaar afgingen.
Ondanks dat de scheidsrechters de sliding als 'fair' beoordeelden besloot de leiding om de wedstrijd niet meer te hervatten nadat de gemoederen bedaard waren. Dit terwijl beide teams aangaven te willen verder spelen.

Beiden schuldig

De Bond heeft beide teams als schuldig aangewezen. Beide clubs hebben een boete gekregen van 250 euro en het duel moet in zijn geheel worden overgespeeld. Quick had gehoopt dat de wedstrijd uitgespeeld kon worden gezien de extra belasting het geheel overspelen op de pitchingstaf zou hebben. Beide teams kunnen binnen 7 dagen in beroep.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.