Instellingen

Tweede divisie: Utrechtse clubs moeten toch echt eens gaan winnen

© RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - De ranglijst in de tweede divisie biedt voor de Utrechtse clubs een troosteloze aanblik. na zes duels staat Spakenburg 15e, IJsselmeervogels 16e en GVVV 18e. Bij de Vogels barstte deze week als eerste de bom: trainer Berry Smit leverde zijn contract in.

Schokeffect bij IJsselmeervogels?

Of dat een schokeffect teweeg zal brengen bij de Rooien gaan we zaterdag zien, als IJsselmeervogels onder leiding van interim-trainer Ton Cornelissen Rijnsburgse Boys op bezoek krijgt. Die ploeg staat op de vierde plaats en won dit seizoen al van GVVV en Spakenburg.
IJsselmeervogels verwacht begin volgende week de opvolger voor Berry Smit te presenteren. Belangrijkste kandidaat lijkt Jeroen Rijsdijk. De voormalig trainer van Excelsior Maassluis en Jong Sparta speelde van 2004 tot 2009 voor IJsselmeervogels. Met hem in de ploeg werden de Vogels twee keer zaterdagkampioen en één keer landskampioen.
Cornelissen kan geen beroep doen op Danny van den Meiracker, Eef van Riel en Dylan de Braal. Jesse Wielinga keert terug na een schorsing.
Als er één ploeg is tegen wie IJsselmeervogels de negatieve reeks zou moeten kunnen doorbreken is het wel Rijnsburgse Boys. De laatste vijf thuisduels tegen de geel-zwarten leverden vijf zegs en een gelijkspel op, met een doelsaldo van 19 voor en 8 tegen. In totaal troffen beide ploegen elkaar 41 keer en won IJsselmeervogels 17 keer.

Winst is noodzaak bij GVVV

Bij GVVV is het vooralsnog rustig als het gaat om de positie van trainer Jochem Twisker. Maar met slechts één punt uit zes duels is de situatie op Panhuis bepaald niet rooskleurig. Winst bij Noordwijk is zaterdag niet gewenst, maar bittere noodzaak. De rood-witten staan twaalfde met 7 punten.
Jochem Twisker kan in Noordwijk weer beschikken over Tom Oostinjen. De middenvelder is hersteld van een hamstringblessure. Taoufik Adnane is er nog niet bij, hij hervat maandag de training. Kay Huisman liep afgelopen weekend tegen Jong Sparta een gebroken middenhandsbeentje op en is, net als Adnane, niet van de partij.
Noordwijk en GVVV houden elkaar door de geschiedenis heen goed in evenwicht. Van de 21 duels die beide ploegen tegen elkaar speelden wonnen beide teams er zeven. Alleen het doelsaldo is licht in Noordwijks voordeel: 29-28.

ASWH nooit een makkie voor Spakenburg

Spakenburg neemt het zaterdag in Hendrik Ido Ambacht op tegen ASWH, dat net als GVVV pas één punt haalde. Een makkie zal het echter niet worden voor Spakenburg, dat dit seizoen in uitwedstrijden pas één punt haalde.
Bovendien heeft ASWH in het verleden bewezen dat het het Spakenburg erg lastig kan maken. Negen van de 20 duels die beide clubs tegen elkaar speelden, eindigden in een zege voor de Zuid Hollanders, Spakenburg won acht keer.
Bij ASWH speelt Diego Snepvangers, die de afgelopen anderhalf seizoen onder contract stond bij Spakenburg. Trainer Eric Meijers van de Blauwen mist alleen Frank Olijve. De aanvoerder van Spakenburg is al langer geblesseerd.
Noordwijk - GVVV begint zaterdag om 14.30 uur, bij de andere twee duels wordt om 15.00 uur afgetrapt. Alle drie de wedstrijden zijn live te volgen op Radio M Utrecht in Namen & Rugnummers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.