Instellingen

Softbalsters Quick in slagfestijn onderuit tegen Roef!

© Orange Pictures
UTRECHT - De softbalsters van Quick hebben een dubbele nederlaag geleden tegen Roef!. In Moergestel werd het in een knotsgek duel 8-5 in de eerste wedstrijd. De tweede partij eindigde in een zakelijke 2-1 voor de thuisploeg.
Quick nam in de eerste slagbeurt de leiding. Franka van Dijk, die met een stootslag op het honk kwam, scoorde op een doorgeschoten bal. In de gelijkmakende slagbeurt maakte Roef! meteen gelijk op het werpen van Vera de Boer-Esmeijer.
In de derde inning kwam Roef! op voorsprong na een vangfout van Lizzy Uytendaal. De vierde inning werd een monsterinning voor Quick aan slag. De Amersfoorters sloegen vier keer toe door onder meer een drie-honkslag van Puck van der Kolk.

Voorsprong houdt geen stand

De voorsprong van Quick hield geen stand. In de vijfde inning scoorde de ploeg uit Moergestel ook drie keer. Een inning later maakte Isa Los op een honkslag van Kim Donkers het winnende punt voor Roef!. Uiteindelijk werd het 8-5.
Na een korte pauze betraden beide ploegen andermaal het veld. Dit keer bleef het lang 0-0. Roef! brak pas in de 3e inning de ban. Het scoorde twee keer op Quick-pitcher Lizzy Uytdendaal. Quick wist pas in de 6e inning wat terug te doen toen Kim Donkers met een honkslag Isa Los over de thuisplaat bracht.
Quick zakt naar de 5e plaats. Roef! is nu 4e.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.