RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Interim-trainer IJsselmeervogels blijft nuchter: 'Dit was géén Ton Cornelissen-effect'


BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Schokeffect of niet. IJsselmeervogels heeft na het afscheid van trainer Berry Smit voor de tweede keer dit seizoen gewonnen.

"In deze fase was dit enorm belangrijk. Misschien was er ook wel een factor geluk, want het zat eindelijk eens mee aan onze zijde", was interim-trainer Ton Cornelissen na afloop realistisch. "Voor mij is deze overwinning ook voor Berry Smit. Dit is geen Ton Cornelissen-effect. Ik gun dit hem ook van harte. We doen dit met elkaar."

Ton Cornelissen na de wedstrijd: 'Deze overwinning is ook voor Berry Smit'


Na twee nederlagen op rij (vorige week 0-3 tegen AFC) kwam Rijnsburgse Boys naar de Westmaat. Tot ieders verbazing nam IJsselmeervogels al in de 8e minuut de leiding. Khalid Tadmine werd diep gestuurd door Daniël van Son en maakt het oog in oog met keeper Wesley Zonneveld beheerst af.

Na nog een grote kans van Marciano van Leijenhorst namen de bezoekers gestaag de regie over. Dat resulteerde in de 32e minuut in de gelijkmaker. Een hard schot van Rob Zandbergen was onhoudbaar voor Vogels-keeper Jaimy Schaap.

 Het was ouderwets spannend op de Westmaat Het was ouderwets spannend op de Westmaat | Foto: RTV Utrecht

In de tweede helft raakte IJsselmeervogels al snel Darren Rosheuvel kwijt met een blessure. De bezoekers kregen meerdere kansen om drie punten mee naar huis te nemen, maar telkens lag Schaap in de weg. In de 90e minuut bereikte Rydell Poepon invaller Steven Sánchez Angulo die binnen kopte.

"Dit is het heerlijkste gevoel dat je kan hebben. De winnende maken tegen Rijnsburg en dan ook nog eens in de situatie waar we in zitten. Ik hoop dat we dit vast kunnen houden."

Steven Sánchez Angulo: 'We kunnen trots zijn op onszelf'


'Rijsdijk onderweg naar de Westmaat'
Na het vertrek van Berry Smit nam assistent-trainer Ton Cornelissen de honneurs waar op de bank bij de Rooien. Voor de wedstrijd vertelde hij dat als Smit was ontslagen, hijzelf ook was opgestapt. Omdat Smit zelf had gekozen weg te gaan, zat Cornelissen als zijn vervanger aan het veld.

Ton Cornelissen voor de wedstrijd: 'Als Berry was ontslagen was ik ook vertrokken'


Naar verwachting wordt oud-speler Jeroen Rijsdijk snel gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van IJsselmeervogels.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -