Tweede divisie: IJsselmeervogels stunt tegen Rijnsburg, crisis bij GVVV en Spakenburg

© RTV Utrecht
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels stuntte tegen Rijnsburgse Boys met een overwinning. De Rooien wonnen thuis in met 2-1 van de nummer drie van de tweede divisie. GVVV wacht na zes wedstrijden nog altijd op de eerste zege. De Veenendalers verloren zaterdag met 2-1 bij Noordwijk en blijven daardoor laatste. Spakenburg is door een 3-1 nederlaag bij ASWH in een crisis belandt.
Door de overwinning is IJsselmeervogels naar de vijftiende plaats geklommen. De Rooien hebben 7 punten uit zeven duels. Spakenburg (5 punten) is zestiende en GVVV (1 punt) hekkensluiter.

IJsselmeervogels stunt na vertrek trainer tegen Rijnsburgs

IJsselmeervogels, dat twee wedstrijden op rij verloren had en trainer Berry Smit deze week zag opstappen, kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Khalid Tadmine. Nog voor rust maakte Rijnsburgse Boys via Rob Zandbergen gelijk.
In de tweede helft waren de bezoekers een paar keer dicht bij de 1-2, maar het was Steven Sánchez Angulo die in de 90e minuut binnenkopte voor IJsselmeervogels. Hij bepaalde de eindstand daarmee op 2-1 voor de Rooien.
IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys (Tweede divisie)

8' Khalid Tadmine (1-0)
32' Rob Zandbergen (1-1)
90' Steven Sánchez Angulo (2-1)

Spakenburg verliest ook van ASWH

Spakenburg leek binnen vijf minuten de complete wedstrijd te verliezen. Eerst kreeg Roy Terschegget direct rood vanwege een stevige overtreding, waarna ASWH binnen twee minuten twee keer wist te scoren. Eerst schoot Luuk Admiraal de 1-0 binnen uit een vrije trap, waarna Lester Pires uit de mislukte Spakenburger aftrap meteen de 2-0 scoorde.
ASWH - Spakenburg
ASWH - Spakenburg © RTV Utrecht
Het tiental van Spakenburg wist de rug te rechten, want Youri Koelewijn profiteerde optimaal van geklungel in de ASWH-defensie. De middenvelder tekende voor de 2-1. Dat was ook de ruststand, al kreeg Floris van der Linden vlak voor de pauze nog een mogelijkheid op de 2-2, maar hij strandde op de doelman van de thuisploeg.
Na rust probeerde Spakenburg wat af te dwingen, maar de Blauwen vonden de gelijkmaker maar niet. Het moest toezien hoe de thuisploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht kansen kreeg, via onder meer spits Daniël Wissel. Diep in de blessuretijd wist ASWH vanuit een counter de eindstand op 3-1 te bepalen. Diego Snepvangers schoot zijn oude werkgever naar een crisis.
ASWH - Spakenburg (Tweede divisie)

26' Luuk Admiraal (1-0)
27' Lester Pires (2-0)
31' Youri Koelewijn (2-1)
90+4' Diego Snepvangers (3-1)

Bijz.
22' Rode kaart Roy Terschegget (Spakenburg)

Hekkensluiter GVVV strijdend ten onder

Noordwijk schoot uit de startblokken. Binnen drie minuten had de thuisploeg al twee kansen gecreëerd, en de tweede kans was ook meteen raak. Sem van Oosten krulde de 1-0 binnen. GVVV kreeg daarna vat op de wedstrijd en maakte via Hicham Haouat de gelijkmaker, maar vijf minuten later schoot Van Oosten alweer de 2-1 binnen namens Noordwijk.
Noordwijk - GVVV
Noordwijk - GVVV © RTV Utrecht
In de tweede helft moest GVVV in de achtervolging. De ploeg van trainer Jochem Twisker nam het initiatief en had het meeste balbezit. De grootste kansen waren echter voor Noordwijk, maar zij wisten de wedstrijd niet in het slot te gooien. Heel blauw Veenendaal dacht in de slotfase ook nog recht te hebben op een penalty, maar die werd niet gegeven.
Het slotoffensief van hekkensluiter GVVV zorgde voor nog wat mogelijkheden en het zorgde voor wat chaos, maar grote kansen kwamen er niet meer. Ook de laatste corner, in de extra tijd van de extra tijd, zorgde niet meer voor gevaar. Voor GVVV is het de vierde nederlaag op rij in de tweede divisie.
Noordwijk - GVVV (Tweede divisie)

3' Sem van Oosten (1-0)
22' Hicham Haouat (1-1)
27' Sem van Oosten (2-1)