Hoofdklasse: Winnend Eemdijk nestelt zich in de top, nederlaag DHSC

Eemdijk-trainer Willem Romp
Eemdijk-trainer Willem Romp © Orange Pictures
EEMDIJK/UTRECHT - Eemdijk heeft de vierde overwinning van dit seizoen in de hoofdklasse B geboekt. Op bezoek bij SDC Putten werd met 1-0 gewonnen. DHSC kende in de hoofdklasse A een slechte dag en verloor met 3-1 van ARC.

Armend Selimi matchwinner voor Eemdijk

De enige treffer van het duel tussen SDC Putten en Eemdijk viel laat in de eerste helft. Na veertig minuten was het Armend Selimi die de Diekers op een 1-0 voorsprong. Dat was ook de rust-, en later dus ook de eindstand in Putten. In de tweede helft raakte Jesper van Dalen namens Eemdijk nog de paal.
Door de overwinning komt Eemdijk op 13 punten uit zes duels. Daarmee hebben de groenhemden zich stevig in de top van de hoofdklasse B genesteld.

Doelpunt El Hamdaoui niet genoeg voor DHSC

DHSC liep in Alphen tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan. Op bezoek bij ARC verloren de Urechters met 3-1. Het enige doelpunt van DHSC kwam op naam van oud-prof Mounir El Hamdaoui, maar op dat moment stond ARC al met 2-0 voor. In de tweede helft schoot de thuisploeg ook nog de 3-1 binnen.
De ploeg uit Ondiep, geleid door Ricky Testa la Muta, staat na zes wedstrijden op 6 punten. Daarmee bivakkeert het in de onderste regionen van de hoofdklasse A. DHSC ziet bovendien ARC, dat ook 6 punten had, drie punten weglopen.