Instellingen

GVVV na pijnlijke nederlaag bij Noordwijk: 'Wel 90 minuten gedomineerd'

Tom Oostinjen
Tom Oostinjen © Geert Lommers
VEENENDAAL - GVVV zit in een groot wak. De Veenendalers hebben na zeven wedstrijden nog maar 1 punt gepakt en staat laatste. Ook het duel van zaterdag tegen Noordwijk ging verloren. Het werd 2-1. "We verkeren in noodweer en je bent de betere ploeg, alleen sta je weer met lege handen. Dat is pijnlijk", oordeelt Tom Oostinjen.
Volgens de middenvelder is het een grote teleurstelling. "Er zijn een hoop dingen die niet op hun plek vallen. Over zeven wedstrijden spelen we vaak goed, alleen het geluk zit niet aan onze zijde. Nogmaals, het is pijnlijk", zegt Oostinjen.
We zijn de bovenliggende partij, alleen krijg je de 2-1 om de oren en loop je achter de feiten aan
Tom Oostinjen
De ommedraai lijkt nog niet nabij. "Het begint met punten pakken. Kansen creëren en goals maken. Dat komt allemaal bij elkaar om dat geluk af te dwingen. Op dit moment is dat niet het geval. Het is klote", vertelt hij.

Mentaal sterk

"Het is niet de eerste keer dat we vroeg op achterstand komen. Dan wordt het niet alleen fysiek maar ook mentaal een lastige middag. We komen sterk terug, maken de 1-1 en zijn de bovenliggende partij, alleen krijg je de 2-1 om de oren en loop je achter de feiten aan. Dat is vaak het verhaal."
GVVV staat laatste en dat is lastig voor Oostinjen. "Ik ben een winnaar en wil graag het maximale eruit halen. Dat het niet meezit, is een feit. Het enige waar je aan wil werken, is dat je van die laatste plek af gaat. Ik ben mentaal sterk en dat is hard nodig", geeft hij aan.
Trainer Jochem Twisker is ook teleurgesteld, maar niet moedeloos. " Moedeloos zou betekenen dat we het aan het opgeven zijn. Maar de wedstrijd van vandaag geeft daar geen reden toe. Ik denk dat we mogen zeggen dat we 90 minuten lang gedomineerd hebben", blikt hij terug.
"Goed veldspel, tempo. We hebben mogelijkheden gecreëerd, maar te weinig 100% kansen voor het overwicht dat we hadden. Het is copy-paste van alles wat we dit jaar gespeeld hebben", aldus Twisker. "We geven te makkelijk onze goals tegen. Ze zijn drie keer voor de keeper geweest en er liggen er twee in, dat waren niet eens kansen. Dat zijn tikkies op de kin, zeker in de situatie waarin we zitten. Maar als je zelf niet scoort, win je geen wedstrijden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.