Spakenburg verliest cruciaal duel van ASWH: 'We zijn niet zo goed als we denken'

Spakenburg-trainer Eric Meijers
Spakenburg-trainer Eric Meijers © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het woord crisis wordt aan de blauwe zijde van de Westmaat nog niet genoemd, maar heel goed gaat het ook weer niet bij Spakenburg. Op bezoek bij directe concurrent ASWH verloor een tiental van de Blauwen met 3-1. "Met tien man en 2-0 achter was het een heel moeilijke wedstrijd. Dat is vervelend in een cruciale wedstrijd", reageert trainer Eric Meijers.
Na zeven duels in de tweede divisie staat Spakenburg zestiende met 5 punten uit zeven wedstrijden. Bij de buren is de trainer opgestapt, maar hoe is het met de situatie van Meijers? "Misschien heb je daar een beter antwoord op", vraagt hij aan verslaggever Bert Kous. "Ik stel mijzelf nooit ter discussie. Niet dat ik alles goed doe hoor, maar ik ben hevig teleurgesteld in wat wij vandaag geleverd hebben."
Daar ben ik eindverantwoordelijk voor en daar mag je mij op afrekenen
Eric Meijers over de situatie bij Spakenburg
Tussen minuut 22 en 27 gaven de Blauwen het helemaal weg. Eerst kreeg Roy Terschegget rood en daarna scoorde ASWH twee keer. "Dat is een mokerslag en dan is het moeilijk om om te schakelen. Ik vond het prettig dat het 2-1 bij rust was. Dat moest het zo lang mogelijk blijven. Dat hebben we naar behoren gedaan, alleen aan de bal is het te mager en laten we te weinig zien. We hebben te weinig overtuiging om nog de 2-2 te maken", zegt Meijers.
"Hij moet een keer goed vallen, maar dat wil hij niet in deze situatie. Het is een keiharde conclusie, maar Spakenburg is op dit moment niet zo goed als we van tevoren gedacht hadden. Daar ben ik eindverantwoordelijk voor en daar mag je mij op afrekenen. Aan mij de schone taak om te laten zien dat wij wel wedstrijden kunnen winnen", aldus de trainer.
ASWH - Spakenburg
ASWH - Spakenburg © RTV Utrecht

Terschegget biedt excuses aan

Die rode kaart van Terschegget was volgens de Spakenburg-middenvelder dubieus. "Ik weet het niet, ik ging vol voor de bal en daarbij raak ik hem. Ik loop al wat jaren mee, maar ik had geen rode kaart verwacht. Ik ging vol voor de bal om hem te tikken. Ik raak hem ook, maar het ongelooflijk zuur. Ik moet even de beelden kijken of ik de bal raakte. Het ging zo snel. Ik was misschien wat te laat, maar dan kon het ook wel met geel af", zegt hij.
Toch trekt de ervaren speler het boetekleed aan. "Ik heb in de kleedkamer mijn excuses aangeboden. Je mag niet in die situatie komen, het is ongelooflijk zuur voor de club dat we weer geen punten hebben. Daar neem ik mijn verantwoordelijkheid voor", aldus Terschegget.
In het Spakenburgse doel stond niet Leon ter Wielen, maar Menno Heus. "Daar ben ik heel blij mee. Daarvoor ben ik naar Spakenburg gekomen. Ik heb hard getraind en goed gespeeld, dan komt het vanzelf", zegt de keeper.
"Ik heb mijn niveau wel gehaald, maar daar denk je na de wedstrijd niet aan. Op dit moment is dat niet iets waar ik aan denk. Ik moet de eerste goal even terugzien, die was lastig. Maar je gooit het bij de 2-0 de wedstrijd gelijk weg, we laten daar mensen weglopen. We maken nog de aansluitingstreffer, maar na een rode kaart en 2-0 achter is het geen fijne middag", vat Heus samen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.