RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerste Parijs-Roubaix eindigt in tranen voor Van Dijk

WOERDEN - Voor Ellen van Dijk is de eerste editie van de vrouwenkoers Parijs-Roubaix in tranen geŽindigd. De Woerdense ging in de slotfase hard onderuit op de kasseien toen ze deel uitmaakte van de achtervolgende groep. De zege ging naar haar Britse teamgenoot Lizzie Deignan.

Het was een zware tocht over tal van kasseistroken die er op sommige plaatsen slecht bijlagen. Deignan was er op de eerste van zeventien zones met kasseien vandoor gegaan en bouwde haar voorsprong langzaam uit. Pas in de slotfase slaagde Marianne Vos er in Deignan nog enigszins onder druk te zetten.

De Brabantse van Jumbo-Visma slaagde er echter niet in het gat te dichten en finishte op 1 minuut en 17 seconden van de winnares als tweede. De Italiaanse Elisa Longo Borghini bereikte als derde de finish, juichend voor zichzelf en voor haar ploeggenoot Deignan.

Van Dijk rijdt de koers wel uit
Van Dijk kwam nog wel over de streep. Op ruim 8-en-een-halve-minuut werd de Europees kampioene 32e. In haar wiel finishte stadsgenoot Floortje Mackaij als 33e. Nina Kessler speelde een bijrol in Noord-Frankrijk. De renster uit Breukelen werd 44e op bijna 10 minuten van de winnaar.

Mischa Bredewold uit Hoogland finishte wel, maar niet binnen de tijdslimiet. Sprintster Lorena Wiebes uit Mijdrecht haalde de eindstreep niet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -