Instellingen

Mike van den Brink trots ondanks Europese uitschakeling

© Orange Pictures
UTRECHT - UZSC-coach Mike van den Brink kijkt met een goed gevoel terug op het Euro League-avontuur van zijn waterpolomannen. UZSC speelde de voorbije vier dagen vier duels tegen ijzersterke tegenstanders, met alleen maar full-profs. De Utrechters verloren weliswaar van Vasas Boedapest uit Hongarije en het Duitse Duisburg, maar tegen het Servische Sabac werd gelijkgespeeld en van het Franse Tourcoing werd zelfs gewonnen.
"Ik ben uiterst tevreden, we hebben gigantisch goed gespeeld", zegt Van den Brink. "Als wij onze afspraken nakomen en in onze discipline spelen kunnen we tegen iedereen spelen."
Na drie zware dagen was UZSC zondag in de laatste wedstrijd kansloos tegen Duisburg. de Duitsers wonnen met 17-10. "Je merkt in zo'n laatste wedstrijd dat we net een stukje tekort komen. Vier wedstrijden van dit kaliber is net iets teveel. Het is mentaal ook zo slopend, we hebben het goed gedaan, ik ben er blij mee."
UZSC zag afgelopen zomer de broers Hessels en Tim de Meij vertrekken. De eredivisiestart was moeizaam voor de ploeg in opbouw. "We hebben nog een hoop werk aan de winkel, maar we kunnen supertrots zijn", weet Van den Brink. "Als we keihard voor elkaar willen werken, kunnen we ver komen. Dat bewijs hebben de afgelopen dagen geleverd en daar moeten we energie uit putten. Er is talent en werklust genoeg."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.