Sensationele overwinning FC Utrecht bij koploper Ajax

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft een sensationele overwinning geboekt bij koploper Ajax. Django Warmerdam scoorde in de tweede helft de enige goal van de wedstrijd.

Ranglijst

FC Utrecht is door de zege naar de derde plaats in de eredivisie geklommen. De ploeg van René Hake staat op zeventien punten uit acht duels. De achterstand op koploper Ajax is twee punten.

Grote kansen

De eerste helft was vermakelijk met kansen voor beide ploegen. De eerste grote kans was voor Ajax. David Neres zag zijn schot geblokt worden door Joris van Overeem.
De beste mogelijkheden van FC Utrecht waren voor Moussa Sylla en Anastasios Douvikas. Sylla werd diep gestuurd, waarna hij van dichtbij kon schieten. Hij produceerde een slap schot die recht op doelman Pasveer afging. Douvikas zag zijn grote kans onschadelijk worden gemaakt door Nico Tagliafico die blokte.

Driedubbele redding Paes

In de tweede helft voerde Ajax de druk op. De regerend landskampioen had het meest de bal en creëerde volop kansen. Doelman Maarten Paes hield zijn ploeg overeind met onder meer een driedubbele redding na schoten van voormalig FC Utrecht-speler Sébastien Haller en een poging van Dusan Tadic. FC Utrecht stelde er nauwelijks kansen tegenover.
Bart Ramselaar kijkt toe bij de 0-1 van zijn FC Utrecht bij Ajax.
Bart Ramselaar kijkt toe bij de 0-1 van zijn FC Utrecht bij Ajax. © ANP

Openingstreffer

Toch was het FC Utrecht dat de openingstreffer maakte in de 77ste minuut. Linksback Django Warmerdam schoot de bal kruisrechts binnen. Ajax kon daarna een tijd niet doordrukken. FC Utrecht kreeg nog wel een mogelijkheid via invaller Quinten Timber. Hij schoot recht in de handen van Remco Pasveer. Een deel van het het thuispubliek verliet vroegtijdig het stadion, waarna Ajax begon aan het slotoffensief. Uiteindelijk leverde het niet de gelijkmaker op.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.