SCHC likt wonden na pak slaag: 'Werk aan de winkel'

© Orange Pictures
BILTHOVEN - SCHC leed zondag een zware thuisnederlaag in de hoofdklasse hockey. Nadat de promovendus eerder knap gelijk had gespeeld tegen Amsterdam en HGC deelde Rotterdam een harde tik uit. SCHC verloor met 8-0.
Gilles van Hesteren haalde zijn team na afloop bij elkaar op het veld. "We moeten bij elkaar blijven. Het is makkelijk om te zeiken op een ander, wat me allemaal beter hadden kunnen doen", stelt coach Gilles van Hesteren. "We hebben ons niet aan onze taak gehouden."
In de tweede helft probeerde SCHC er bij een 5-0 achterstand nog iets van te maken. "Ik ben blij dat we de helft blijven hockeyen, dat we niet opgeven. Ik wilde een doelpunt maken."
Van Hesteren trekt een hele simpele conclusie: Rotterdam was gewoon beter. "Alle fifty-fifty's vielen voor Rotterdam, en dat is kwaliteit. Als we vandaag op de negatieve punten gaan letten slaap ik niet."
"Ja dit was een kutmiddag", vult Marnix Kleinsman aan. "We komen snel met 3-0 achter en dan gaan de koppies hangen en dan kan het snel gaan. Er is werk aan de winkel."
Kleinsman was blij met de keuze van de coach om in de tweede helft op jacht te gaan naar de eretreffer. "Je kunt ook voor de goal gaan hangen en hopen dat het geen 10-0 wordt. Je wilt gewoon scoren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.