Malou Pheninckx niet langer international

© Kampong
UTRECHT - Malou Pheninckx is niet langer hockeyinternational. De 30-jarige middenveldster van Kampong heeft bij bondscoach Alyson Annan aangegeven na 108 interlands niet langer beschikbaar te zijn voor Oranje. Pheninckx maakte deel uit van de ploeg die afgelopen zomer in Tokio olympisch goud veroverde.
Pheninckx is na Caia van Maasakker van het Bilthovense SCHC en Lauren Stam al de derde winnares van Olympisch goud die stopt als international. "Ik wil niet wachten tot ik word ingehaald", zegt ze tegen hockey.nl. "Er komen goede, nieuwe meiden aan. Dus al met al is dit het moment."
De middenveldster debuteerde in 2013 in Oranje. Vervolgens werd ze een tijd niet opgeroepen, maar onder Alyson Annan keerde Pheninckx terug in Oranje. Behalve Olympisch goud won ze met de nationale ploeg drie keer het EK en een keer de wereldtitel.
Van de routiniers Eva de Goede (32) uit Zeist en Lidewij Welten (31), die al drie keer olympisch goud wonnen, is nog niet bekend of ze doorgaan tot de Spelen van Parijs 2024.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.