Houtenaar Loukili en Cothenaar Balk hangen voetbalschoenen aan de wilgen

© Eemdijk/Sportlust'46 Bewerking: RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Aanvaller Abderrahim Loukili van Eemdijk zet per direct een punt achter zijn voetballoopbaan. Verdediger Jordi Balk van Sportust'46 heeft ook besloten te stoppen. Hij maakt het seizoen nog wel af bij de derde divisionist.

Loukili stopt per direct

De 29-jarige Loukili kwam afgelopen zomer naar Eemdijk. De inbreng van de Houtenaar bleef beperkt tot drie duels. Loukili heeft zijn besluit genomen op basis van een combinatie van factoren: werk, gezin en blessures.
Loukili werd opgeleid in de jeugd van SV Houten. Hij kwam vervolgens uit voor FC Hilversum, Hercules, FC Lienden, Jong NEC, IJsselmeervogels, opnieuw FC Lienden, De Dijk, CR Al Hoceima uit Marokko, DOVO, ASWH, DVS'33 en tot slot nu dus Eemdijk.

Balk maakt het seizoen af

Op zijn social media kondigde de 27-jarige Balk aan dat hij na dit seizoen zal stoppen. "Eerst wil ik met de ploeg het lopende seizoen goed afsluiten, daarna is het tijd voor een nieuwe fase in mijn leven, waar ik heel veel zin in heb", aldus de Cothenaar.
Balk doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht. In 2014 ging hij naar Schotland voor een avontuur bij Ross Country. In Nederland keerde hij vervolgens terug bij FC Oss. Opnieuw koos de Cothenaar voor een buitenlands avontuur bij het Ierse St. Patricks Athletic, Via FC Lienden, VV Duno en DOVO kwam hij in de zomer van 2020 bij Sportlust'46 terecht.