Herzog niet op verhoor dopingzaak

MADRID - Adrienne Herzog heeft vandaag verstek laten gaan bij een getuigenverhoor voor de rechtbank in Madrid. Dat melden enkele Spaanse media.
De Woudenbergse moest voorkomen in een groot dopingschandaal in de Spaanse sportwereld, waarvoor de atlete helderheid moet verschaffen over haar eventuele rol in 'Operacion Galgo'. Eind vorig jaar stuitte de Spaanse justitie op een grote dopingzaak rond de Spaanse atletiektrainer Manuel Pascua, bij wie ook Herzog trainde.
Herzog verblijft momenteel in de Verenigde Staten. In Nederland was de Atletiekunie niet op de hoogte van het feit dat Herzog zich in Madrid bij de rechtbank moest melden.

ATLETIEKBOND

"We hebben in deze zaak contact met de Spaanse atletiekbond, maar ook die wordt door de autoriteiten die het onderzoek verrichten niet op de hoogte gebracht van wie er allemaal wordt gehoord", aldus directeur Rien van Haperen.
"Ook de Dopingautoriteit in Nederland heeft zich nog niet bij ons gemeld voor een gesprek. Daar is kennelijk momenteel nog geen aanleiding voor."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.