Instellingen

FC Utrecht wint maar net van Sparta in oefenduel

Arthur Zagre
Arthur Zagre © fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft een oefenwedstrijd met Sparta, donderdagmiddag, gewonnen. In de Galgenwaard in Utrecht eindigde het duel in 3-2 voor FC Utrecht.
Twee keer kwamen de Rotterdammers op voorsprong via Mario Engels en Dirk Abels. FC Utrecht toonde veerkracht met goals van Mimoun Mahi, Adrian Dalmau en Benaissa Benamar.
Een paar honderd mensen waren getuigen van de wedstrijd tussen FC Utrecht en Sparta
Een paar honderd mensen waren getuigen van de wedstrijd tussen FC Utrecht en Sparta © RTV Utrecht
Trainer René Hake benutte het duel met de nummer 16 van de eredivisie vooral om spelers die tot nu toe niet veel aan bod kwamen te laten voetballen. Zo mochten jongens als Balk, Dalmau en Benamar eindelijk aan de bak en speelden 90 minuten voor zo'n 250 toeschouwers.
Sparta opende de score. Engels scoorde de 1-0. Mahi trok de stand weer gelijk. 1-1 was ook de ruststand. Na de pauze kwam de club uit Rotterdam weer op voorsprong via een kopbal van Dirk Abels na een vrije trap van Brian Smeets.
René van den Berg in gesprek met Mimoun Mahi
Dalmau scoorde de gelijkmaker na goed terugleggen van Mimoun Mahi. Uiteindelijk besliste Benaissa Benamar het duel in Utrechts voordeel. Hij tikte een inzet van Sander van der Streek binnen.
René van den Berg praat na FC Utrecht - Sparta met Sander van de Streek
7' Mario Engels (strafschop) [0-1]
27' Mimoun Mahi, [1-1]
50' Dirk Abels, [1-2]
52' Adrian Dalmau, [2-2]
83' Benaissa Benamar, [3-2]
Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Arthur Zagre, Willem Janssen (46. Mike van der Hoorn), Benaissa Benamar, Hidde Ter Avest; Joris van Overeem (67. Raymond Huizing), Davy van den Berg, Sander van de Streek; Remco Balk, Adrián Dalmau, Mimoun Mahi (67. Mohamed Mallahi)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.