Instellingen

Honkballers Quick door het oog van de naald

Emeron Lourens tikt een lopen van Storks uit op het derde honk
Emeron Lourens tikt een lopen van Storks uit op het derde honk © Orange Pictures
AMERSFOORT - De honkballers van Quick Amersfoort kunnen zich zaterdag veiligspelen in de hoofdklasse. De Amersfoorters slaagden erin om de allesbepalende inhaalwedstrijd tegen directe concurrent Storks te winnen. In Heemstede won Quick met 7-6.
Bij verlies had Quick zich kunnen opmaken voor beslissingswedstrijden met de kampioen van de 1e klasse. Nu staan beide teams gelijk, maar heeft Quick heeft nog een wedstrijd in te halen tegen Pioniers. Als de Amersfoorters die wedstrijd zaterdag verliezen, eindigen Quick en Storks gelijk en volgt er nog een beslissingsduel tussen de twee.
Quick had de zege te danken aan een uitstekend werpende pitcher Jakob Syrén. De Zweed gooide 6 innings en kreeg daarin slechts een verdiend punt tegen. Hij gooide vijf keer 3-slag. Quick sloeg zijn slag in de 4e inning waarin het vier keer over de thuisplaat kwam. Pascal Zegwaard en Jorge Hernandez sloegen beiden twee punten binnen. Op dat moment stond het 5-3 voor Quick.
In de zevende inning liep Quick uit naar 7-3 op klappen van Bryan Engelhardt en Taylor Clemensia. Storks counterde in de gelijkmakende slagbeurt door drie punten terug te pakken. Daarna kwam Stijn Bruins Slot op de heuvel bij Quick en hij gooide de wedstrijd op slot.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.