RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tweede divisie: Spakenburg en GVVV moeten het tij keren, blessureleed treft Vogels

VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Alle stormballen zijn gehesen bij Spakenburg en GVVV, IJsselmeervogels heeft na de fortuinlijke zege van zaterdag wat lucht. Spakenburg ontvangt zaterdag Excelsior Maassluis, GVVV krijgt HHC Hardenberg op bezoek. De Vogels spelen uit tegen Jong Volendam.

Jong FC Volendam - IJsselmeervogels
De interim-trainers Ruud van de Geest en Ton Cornelissen hebben bij IJsselmeervogels vooral een aanvallende puzzel te leggen. Danny van den Meiracker is al enkele weken niet van de partij, tegen Jong Volendam ontbreekt ook topscorer Khalid Tadmine. Daarnaast zijn ook Eef van Riel en Dylan de Braal niet beschikbaar.

Jong FC Volendam speelde dit seizoen al tegen de andere twee Utrechtse tweede divisionisten. In en tegen Spakenburg werd het 2-2, de uitwedstrijd tegen GVVV werd met 5-2 gewonnen.

Het is de vijfde keer dat de twee ploegen het in competitieverband tegen elkaar opnemen. Drie van de voorgaande vier ontmoetingen eindigden in een overwinning voor IJsselmeervogels, één keer werd het gelijk.

Jong FC Volendam-aanvaller Achraf Douiri stapte afgelopen zomer over van de Vogels naar Volendam. De vorige week bij IJsselmeervogels vertrokken trainer Berry Smit woont in Volendam en was jarenlang trainer van de Volendamse beloften.

Spakenburg - Excelsior Maassluis
Op de twintigste ontmoeting tussen Spakenburg en Excelsior Maassluis staat de nodige druk, vooral bij de thuisclub. De zege van drie weken geleden op GVVV was voor Spakenburg geen opmaat naar meer: de twee wedstrijden daarna leverden nul punten op.

Trainer Eric Meijers kan niet beschikken over de geschorste Roy Terschegget. Daarnaast ontbreken Boy van de Beek en Joel Amakodo. Beiden kampen met een knieblessure. Aanvoerder Frank Olijve is terug van een blessure.

Van de voorgaande 19 ontmoetingen tussen Spakenburg en Excelsior Maassluis won Spakenburg er tien. Excelsior Maassluis, getraind door voormalig IJsselmeervogels-speler en trainer Dogan Corneille, won zes keer.

GVVV - HHC Hardenberg
Eén punt uit zeven wedstijden, vijf nederlagen op rij, hekkensluiter in de tweede divisie. GVVV-trainer Jochem Twisker is niet te benijden. Het is nog rustig in Veenendaal, maar als er tegen HHC Hardenberg niet gewonnen wordt kan zelfs op het doorgaans rustige Panhuis de stemming omslaan.

Pluspunt voor GVVV is dat Taoufik Adnane hersteld is van zijn blessure en dat Kai Huisman een manchet aangemeten heeft gekregen voor zijn gebroken hand. Beiden zijn inzetbaar. Daar staat tegenover dat het meespelen van Jonathan Richard, de laatste weken uitblinker, en Mats Grotenbreg twijfelachtig is.

HHC Hardenberg begon slecht aan de competitie met twee nederlagen, maar is inmiddels opgeklommen naar de negende plaats. De ploeg is dus aanmerkelijk beter in vorm dan GVVV, en heeft ook nog eens de geschiedenis mee: acht van de achttien onderlinge duels eindigden in een zege voor HHC.

Hoopvol voor GVVV is het feit dat de laatste vier thuisduels tegen HHC niet werden verloren. Drie keer werd het gelijk, één keer wonnen de Veenendalers. Hoopvol is ook het spel van de laatste weken, wat ontbrak waren de doelpunten.
GVVV - HHC Hardenberg begint zaterdag om 14.30 uur, de beide Bunschotense clubs trappen om 15.00 uur af. De drie duels in de tweede divisie zijn live te volgen op Radio M Utrecht in Namen & Rugnummers live.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -