Derde divisie: Hercules heeft Fonville terug, ziekenboeg Hoogland loopt leeg

© Geert Lommers
UTRECHT/HOOGLAND - In de derde divisie B wil Hoogland zondag voortborduren op de zege van vorige week, de eerste van het seizoen. Hercules kwam afgelopen zondag door een afgelasting niet in actie en pakt de draad op met een heuse topper.

Gemert nog ongeslagen

De nummer 3 van de ranglijst ontvangt de nummer 7, maar de Utrechters hebben wel twee duels minder gespeeld dan Gemert, en drie verliespunten minder. Bovendien keert topscorer Tyrone Fonville na een blessure terug in de selectie van coach René van der Kooij. Mike de Beer ontbreekt.
Gemert is als enige derde divisionist nog ongeslagen. De Brabanders wonnen tot dusver drie keer en speelden vier keer gelijk. Eén van die gelijke spelen was op de openingsspeeldag tegen Hoogland: 2-2.
De twee eerdere ontmoetingen tussen Gemert en Hercules eindigden beide in een zege voor de thuisclub. Het doelslado is met 2-3 licht in Utrechts voordeel.

HSC'21 nog zonder winst

Beide clubs zullen voorafgaande aan de wedstrijd van zondag het gevoel hebben dat tegen de tegenstander van dit weekend iets te halen moet zijn. HSC'21, in het verleden een grootmacht in het zondagamateurvoetbal, staat met twee punten voorlaatste en heeft dit seizoen nog niet gewonnen. Hoogland heeft vier punten meer en staat één plek hoger.
Hoogland boekte vorige week de eerste zege van deze voetbaljaargang, en reist dus met vertrouwen af naar Haaksbergen. Trainer Roy Versluys heeft behalve drie punten in de tas ook weer de beschikking over Coen Heus, Tom Iddekinge en Harrie Kersten. Zij ontbraken vorige week.
Met HSC'21 en Hoogland treffen de twee meest gepasseerde defensies van de competitie elkaar. Beide teams incasseerden 14 tegentreffers, al had Hoogland daar wel een wedstrijd meer voor nodig dan HSC'21.
Het is de derde keer dat de twee ploegen elkaar treffen in de derde divisie. Bij de twee vorige ontmoetingen stapte steeds de thuisclub als winnaar van het veld.
Gemert - Hercules begint zondag om 14.00 uur, bij HSC'21 - Hoogland wordt een half uur later afgetrapt. Beide duels zijn live te volgen via Namen & Rugnummers live op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.