Timber speelt met Jong Oranje gelijk

Quinten Timber
Quinten Timber © Orange Pictures
UTRECHT - Jong Oranje, met de Utrechtse voetballer Quinten Timber van FC Utrecht in de basis, heeft in de kwalificatie voor het EK van 2023 gelijkgespeeld tegen Jong Zwitserland. Het werd in Lausanne 2-2.
Via Noah Akfor kwamen de Zwitsers op een 2-0 voorsprong. Hij scoorde in de 28e en 49e minuut. In minuut 62 maakte Joshua Zirkzee namens Jong Oranje de aansluitingstreffer. Gelijk na die treffer werd Timber vervangen door Daniël van Kaam. Twintig minuut later bepaalde Zirkzee met zijn tweede van de dag de eindstand op 2-2.

Weg naar het EK

De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi treedt dinsdag in Nijmegen tegen Jong Wales aan. Zwitserland leidt in de poule met zeven punten uit drie duels, Jong Oranje heeft vier punten uit twee wedstrijden.
De eindronde van het EK wordt in 2023 in Georgië en Roemenië gehouden. De groepswinnaars en de beste nummer twee, gemeten over alle negen poules, plaatsen zich rechtstreeks. De andere nummers twee strijden in de play-offs om de laatste vier EK-tickets.