Hoofdklasse: Eemdijk speelt topper gelijk, derde nederlaag DHSC

Nigel van Zelst
Nigel van Zelst © RTV Utrecht
EEMDIJK/UTRECHT - Eemdijk heeft de topper in de hoofdklasse B met 2-2 gelijkgespeeld tegen koploper Urk. DHSC beleefde een mindere zaterdagmiddag in de hoofdklasse A. De Utrechters verloren in eigen met 0-2 van Capelle.

Ranglijst

Eemdijk is door het gelijke spel van de tweede naar de derde plaats gezakt. Het team staat op veertien punten uit zeven duels. De achterstand op koploper Urk is drie punten. In de andere hoofdklasse zaterdag is DHSC de nummer dertien met zes punten uit zeven duels.

Van achterstand naar voorsprong voor Eemdijk

Urk kreeg meer kansen in het begin. Gezien de mogelijkheden was het niet verrassend dat de bezoekers in de 22ste minuut op een 0-1 voorsprong kwamen. Urk combineerde er snel uit en William de boer schoof de openingstreffer binnen. Er volgden twee opgelegde kansen voor Urk, maar Eemdijk ontsnapte. De thuisploeg kreeg ook nog een paar grote mogelijkheden, maar het bleef bij één doelpunt in de eerste helft.
In de tweede helft zette Eemdijk de achterstand om in een voorsprong. In de 67ste minuut maakte Argjend Selimi de 1-1 met een hard schot. Een paar minuten later viel de 2-1 via Nigel van Zelst tegen de ploeg die voor aanvang van het duel pas één tegengoal had geïncasseerd. De voorsprong kon het team van Willem Romp niet vasthouden. Invaller Pieter Brands maakte met een heerlijke volley de 2-2, de eindstand.
[Media:]
Volle bak bij de topper Eemdijk - Urk
Volle bak bij de topper Eemdijk - Urk © RTV Utrecht

Spanning tot einde bij DHSC

De eerste domper voor DHSC was het vroege uitvallen van aanvoerder Rodney Sneijder met een hamstringblessure. In de 29ste minuut was er opnieuw een tegenvaller. Olaf van der Sande, die in het verleden in de tweede divisie speelde bij onder meer Spakenburg, zette Capelle op 0-1. De aanvaller omspeelde doelman Niek Turksma en schoot in leeg doel.
Na een afgekeurde goal van Mounir El Hamdaoui vanwege buitenspel in de tweede helft maakte Joshua Kassels in de slotminuten een einde aan de spanning. De middenvelder verdubbelde de voorsprong uit een droog schot.