Instellingen

Ondanks moeizaam spel wint IJsselmeervogels opnieuw: 'Het zit een keer mee'

Jaimy Schaap
Jaimy Schaap © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het spel van IJsselmeervogels is nog niet om over naar huis te schrijven maar de Rooien klimmen langzaam omhoog in de tweede divisie. Vechtlust en inzet is volgens interim-coach Ruud van der Geest en doelman Jaimy Schaap op dit moment het wapen van De Rooien.
Die jongens knokken zich helemaal leeg
Ruud van der Geest, interim-coach IJsselmeervogels
Interim-coach Van der Geest zag dat zijn ploeg vocht voor de 0-1 winst op Jong FC Volendam. "Als je voetballend nog niet goed genoeg bent dan moet je met inzet de punten zien te pakken. Die jongens knokken zich helemaal leeg. De drie punten zijn heerlijk", aldus Van der Geest.
"We moeten daar stappen in gaan zetten. Met goed veldspel overwinningen zien te pakken. Dat wil je 90 minuten lang zien. Dat is op dit moment nog niet zo", aldus Van der Geest die wel na een mooie aanval de 0-1 op het scorebord zag komen. "Dat is alvast een begin."

Doelman Schaap uitblinker

"Ik heb een andere rol gekregen doordat ik aanvoerder ben. Dan weet je dat je in slechte tijden de media te woord moet staan", aldus Jaimy Schaap. "Het is een stuk leuker als je hier staat met de winst en dat je dan ook nog een goede pot keept." IJsselmeervogels was met 0-1 de baas bij Jong FC Volendam.
De drie punten is hetgeen dat telt
Jaimy Schaap, doelman IJsselmeervogels
Schaap moest zich tegen de Volendammers een aantal keer van zijn beste kant laten zien. "Die kopbal in de eerste helft was belangrijk want anders kom je op achterstand", sprak de sluitpost. "Ik vond het veldspel moeizaam. We werden eigenlijk een beetje weggespeeld. Maar nu zit het ons een keer meer, dat is wel lekker."
"De stemming in de kleedkamer is goed maar ook realistisch. De drie punten is hetgeen dat telt. Dat zei Van Gaal gisteren ook", besluit Schaap lachend. Door de twee winstpartijen op rij is IJsselmeervogels uit de onderste regionen van de tweede divisie verdwenen en staan ze twaalfde.

Opvolger van Smit

Twee weken geleden stapte Berry Smit op. De club is nog op zoek naar een opvolger. "Er zijn gesprekken gaande", vertelt Van der Geest die tevens lid is van de technische commissie. "We zullen zien hoe snel dat gaat."
Eerder leek Jeroen Rijsdijk de nieuwe trainer van De Vogels te worden. Maar de 44-jarige oud-speler van de club liet de club deze week weten dat hij niet beschikbaar is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.