RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Derde divisie: Hercules pakt punt dankzij late treffer Fonville, Hoogland verliest van directe concurrent

1/4
UTRECHT - Hercules heeft de topper in de derde divisie B bij Gemert met 2-2 gelijkgespeeld. De Utrechters kregen in de negentigste minuut de 2-1 tegen, maar clubtopscorer Tyrone Fonville, die terugkeerde van een blessure, redde in de slotseconden een punt. Hoogland heeft de eerste zege van vorige week geen goed vervolg gegeven. Directe concurrent HSC'21 was in eigen huis met 4-1 te sterk.

Ranglijst
Hercules is nog steeds zevende en staat op elf punten uit zes wedstrijden. Koploper OFC heeft negentien punten. Een kanttekening daarbij is dat Hercules twee wedstrijden minder speelde dan bijna alle andere teams. Alleen Unitas en HSC'21 voetbalden één duel minder.

Hoogland blijft zestiende met zes punten uit acht duels. HSC'21 staat één plaats lager en verzamelde een punt minder uit evenveel wedstrijden als Hoogland, dat met achttien tegentreffers de meest gepasseerde defensie heeft van de derde divisie. Hekkensluiter DEM heeft twee punten.

Fout wordt Hercules niet fataal
Hercules kwam in de achttiende minuut op 0-1 dankzij een prachtige treffer van Oussama Lahri. Hij schoot van afstand raak tegen Gemert, dat ongeslagen is en voorafgaand aan de wedstrijd zevende stond.

De ploeg uit Utrecht in groene shirts had het meeste balbezit en de meeste kansen, maar kreeg na een klein uur spelen de gelijkmaker tegen. Ralf Kemper scoorde na een counter. Gemert oogde vervolgens gevaarlijker en kwam in de 90ste minuut op 2-1. Invaller Chafik Mezziani strafte een foute pass af.

Gemert leek de drie punten in eigen huis te houden, maar Fonville gooide roet in het eten. De aanvaller kopte de 2-2 en tevens zijn negende doelpunt tegen de touwen, waarna direct werd afgefloten.
18' Oussama Lahri (0-1)
58' Ralf kemper (1-1)
90' Chafik Mezziani (2-1)
90' Tyrone Fonville (2-2)
Verslaggever Arnold Schenk vat Gemert - Hercules samen


Drie kopgoals bij Hoogland
Een ongewijzigd Hoogland, dat vorige week de eerste zege boekte, was minder sterk dan HSC'21 in de eerste helft, maar kreeg net als de thuisploeg goede kansen. Vlak voor rust kwam HSC'21 op 1-0 dankzij een kiezelharde kopbal van Wessel Witbreuk.

Kort na rust viel de 0-2. Jules Stokkers scoorde ook met het hoofd. Hiermee was het nog niet gedaan met de kopdoelpunten. Ruud Vos kopte in eigen doel: 3-0. Vorige week scoorde hij ook al een eigen doelpunt.

Invaller Donny van de Pol bracht de spanning een beetje terug met een intikker. Lang stond de 3-1 niet op het scorebord. Stef Ottink strafte geknoei van Hoogland af. Frank Voorwald moest d

e bal wegwerken, maar deed dat niet, waarna de invaller de eindstand op 4-1 bepaalde en zijn team de eerste zege bezorgde.
44' Wessel Witbreuk (1-0)
47' Jules Stokkers (2-0)
58' Ruud Vos (3-0 e.d.)
75' Donny van de Pol (3-1)
82' Stef Ottink (4-1)
Verslaggever Mark Kloostra over HSC'21 - Hoogland


 HSC'21 - Hoogland HSC'21 - Hoogland | Foto: RTV UtrechtHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -