Derde divisie: Hercules pakt punt dankzij late treffer Fonville, Hoogland verliest van directe concurrent

© RTV Utrecht
UTRECHT - Hercules heeft de topper in de derde divisie B bij Gemert met 2-2 gelijkgespeeld. De Utrechters kregen in de negentigste minuut de 2-1 tegen, maar clubtopscorer Tyrone Fonville, die terugkeerde van een blessure, redde in de slotseconden een punt. Hoogland heeft de eerste zege van vorige week geen goed vervolg gegeven. Directe concurrent HSC'21 was in eigen huis met 4-1 te sterk.

Ranglijst

Hercules is nog steeds zevende en staat op elf punten uit zes wedstrijden. Koploper OFC heeft negentien punten. Een kanttekening daarbij is dat Hercules twee wedstrijden minder speelde dan bijna alle andere teams. Alleen Unitas en HSC'21 voetbalden één duel minder.
Hoogland blijft zestiende met zes punten uit acht duels. HSC'21 staat één plaats lager en verzamelde een punt minder uit evenveel wedstrijden als Hoogland, dat met achttien tegentreffers de meest gepasseerde defensie heeft van de derde divisie. Hekkensluiter DEM heeft twee punten.

Fout wordt Hercules niet fataal

Hercules kwam in de achttiende minuut op 0-1 dankzij een prachtige treffer van Oussama Lahri. Hij schoot van afstand raak tegen Gemert, dat ongeslagen is en voorafgaand aan de wedstrijd zevende stond.
De ploeg uit Utrecht in groene shirts had het meeste balbezit en de meeste kansen, maar kreeg na een klein uur spelen de gelijkmaker tegen. Ralf Kemper scoorde na een counter. Gemert oogde vervolgens gevaarlijker en kwam in de 90ste minuut op 2-1. Invaller Chafik Mezziani strafte een foute pass af.
Gemert leek de drie punten in eigen huis te houden, maar Fonville gooide roet in het eten. De aanvaller kopte de 2-2 en tevens zijn negende doelpunt tegen de touwen, waarna direct werd afgefloten.
18' Oussama Lahri (0-1)
58' Ralf kemper (1-1)
90' Chafik Mezziani (2-1)
90' Tyrone Fonville (2-2)