Kampong maakt gehakt van dapper SCHC in vermakelijke regioderby

Kampong - SCHC
Kampong - SCHC © RTV Utrecht
UTRECHT/BILTHOVEN - In de eerste regioderby van het seizoen in de hoofdklasse tussen Kampong en SCHC hebben de Utrechters flink uitgehaald. De Bilthovenaren deden in de openingsfase nog mee maar verloren uiteindelijk met 9-2.

Ranglijst

Kampong staat na vijf duels met twaalf punten op de tweede plek. Koploper Bloemendaal heeft drie punten meer. Promovendus SCHC wacht nog op de eerste zege. De Bilthovenaren staan met twee uit zes voorlaatste. Hekkensluiter Hurley is nog puntloos.

SCHC scoort als eerst, Kampong het vaakst

SCHC kwam tegen Kampong al in minuut vijf brutaal op een 0-1 voorsprong via Conor Empey. Een minuut later stelde Kampong alweer orde op zaken via Caspar Dobbelaar: 1-1.
Vervolgens gaf Kampong gas. Via Bjorn Kellerman, Daan Smits en Terrance Pieters werd in zes minuten tijd de score uitgebreid naar 4-1. Namens SCHC deed Jelmer Uildriks nog wat terug waardoor de twee ploegen met een 4-2 stand de rust ingingen.
Waar SCHC voor rust nog wat in te brengen had was het na rust gedaan met de Bilthovense hoop. Doelpunten van De Vilder, drie strafcorners van Janssen en een harde uithaal van De Wijn zorgden voor een 9-2 eindstand.
5' Conor Empey (0-1)
6' Caspar Dobbelaar (1-1)
12' Bjorn Kellerman (2-1)
15 Daan Smits (3-1)
18' Terrance Pieters (4-1)
20' Jelmer Uildriks (4-2)
43' Derck de Vilder (5-2)
53' Jip Janssen (6-2)
65' Jip Janssen (7-2)
66' Sander de Wijn (8-2)
68' Jip Janssen (9-2)