RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Promotieklasse: Schaerweijde verslaat Qui Vive, Voordaan verrast door laagvlieger

ZEIST/GROENEKAN - In de promotieklasse hockey heeft Schaerweijde op bezoek bij Qui Vive met 1-2 gewonnen. Voordaan ging op bezoek bij laagvlieger Almere met 4-2 verrassend onderuit.

Ranglijst
Schaerweijde staat na vijf duels tweede in de promotieklasse. Hdm is koploper met twee punten meer dan de Zeistenaren. Voordaan is door de nederlaag van de tweede naar de derde plek gezakt.

Schaerwijde pakt de winst
In de eerste twee kwarten kwamen beide ploegen niet tot scoren. Het waren uiteindelijk twee Jelle's die het deden namen Schaerweijde. In minuut 37 opende Jelle Pfijffer de score namens de ploeg uit Zeist. Twaalf minuten voor tijd maakte Jelle Westerdorp er 0-2 van.

Vijf minuten voor tijd was de spanning nog wel even terug. Kyle Gladwin zette de 1-2 op het scorebord namens de thuisploeg maar de winst voor Schaerweijde kwam niet meer in gevaar.
37' Jelle Phijffer (0-1)
58' Jelle Westerdorp (0-2)
65' Kyle Gladwin (1-2)
Voordaan morst dure punten
Voordaan, voorafgaand aan dit duel de nummer twee, nam het op tegen Almere (10e). De ploeg uit Groenekan had het moeilijk in het enerverende duel.

Joep Troost bracht Almere op 1-0 maar al vrij snel maakte Erik Hemesath er namens Voordaan 1-1 van. Na een treffer van Manuel Verga had Almere een groot deel van de wedstrijd de 2-1 voorsprong te pakken. Maar in minuut 43 maakte Adriaan Stolk er 2-2 van namens de Groenekanners.

Toch wist de thuisploeg tweemaal toe te slaan, waardoor de eindstand 4-2 was en de drie punten in Almere bleven.
4' Joep Troost (1-0)
9' Erik Hemesath (1-1)
15' Manuel Verga (2-1)
43' Adriaan Stolk (2-2)
46' Joep Troost (3-2)
51' Doelpuntenmaker niet bekend (4-2)


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -