RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oltmans zeer tevreden na marge van zeven tegen SCHC: 'Ouderwets fantastisch Kampong'

1/3
UTRECHT/BILTHOVEN - Kampong-coach Roelant Oltmans genoot zondag van zijn ploeg bij de winst op SCHC. De oefenmeester vond zijn hockeyers vooral in de tweede helft ontzettend goed en volgens hem had de marge van zeven dan ook nog wel groter kunnen zijn.

Het rendement was uitstekend"
Roelant Oltmans, coach Kampong

De regioderby tegen SCHC won Kampong met 9-2. "Ik ben zeker tevreden over de tweede helft. We hebben ouderwets fantastische aanvallen laten zien. We hadden er nog wel meer kunnen maken", aldus Oltmans.

Dit seizoen scoorde Kampong nog niet zo makkelijk als dat het tegen SCHC deed. "We hebben daar de afgelopen week extra aandacht aan besteed. Het rendement was uitstekend. Ik zie daar de progressie in."

Kampong-coach Roelant Oltmans in gesprek met verslaggever Floris Mulder


In de eerste fase van de regioderby had Kampong het verdedigend nog even lastig. "We kozen niet de goede oplossing voor de manier waarop SCHC in balbezit wilde spelen. Dat hebben we gecorrigeerd en toen was het opgelost. Het liefst wil je nul tegengoals maar zeven goals verschil is gewoon een goed resultaat", besluit de oefenmeester.

Janssen weer tevreden over strafcorner
Jip Janssen liet zich met zijn befaamde strafcorner weer eens goed gelden. Driemaal trof hij raak. "Ik ben blij dat hij er weer lekker in zit. Na de Spelen was het nog even zoeken. Het had te maken met de verwachtingen die ik van mijzelf had."

Ik moest even analyseren maar nu loopt de corner weer"
Jip Janssen, strafcornerspecialist Kampong

"Teleurstelling begint bij verwachting. Als die verwachting hoog is en het resultaat komt er niet dan is er teleurstelling. Ik heb met veel mensen om mij heen gepraat", aldus Janssen. Eén van hen is assistent-coach Alex Verga. "Met hem bepaal ik wat er gaat gebeuren."

Kampong-speler Jip Janssen in gesprek met verslaggever Floris Mulder
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -