RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voormalig Spakenburg-voetballer nieuwe trainer IJsselmeervogels

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Gert Peter de Gunst is de nieuwe trainer van IJsselmeervogels. De voormalig profvoetballer van PEC Zwolle is de opvolger van Berry Smit, die twee weken geleden opstapte. De Gunst is geen onbekende in Bunschoten-Spakenburg. Hij speelde van 1998 tot 2000 voor buurman Spakenburg.

De 52-jarige De Gunst speelde eind jaren '80 37 duels in de ere- en eerste divisie voor PEC Zwolle. Daarna keerde hij terug naar zijn amateurclub Be Quick'28 om in 1998 bij Spakenburg te belanden. In 2000 keerde hij opnieuw terug naar Be Quick'28, waar hij in 2004 stopte met voetballen.

Daarna werd hij jeugdtrainer bij Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. Bij die club trad hij in 2013 toe tot de staf van het eerste elftal. Hij werkte onder meer met John van 't Schip, Ron Jans en John Stegeman. Afgelopen zomer vertrok hij bij de club, omdat hij graag ergens hoofdtrainer wilde worden.

Bestuurslid technische zaken Peter Frans Heinen legt op de clubsite uit hoe de club tot de keuze is gekomen. "De technische commissie heeft op basis van het eerder geschetste profiel een selectie gemaakt. Gert Peter stond op die lijst en werd ons bovendien vanuit vele kanten getipt. We hebben vervolgens navraag gedaan bij een groot aantal mensen die met hem hebben gewerkt - zowel trainers als spelers - en die waren eigenlijk allemaal positief. In de daaropvolgende gesprekken werd dat beeld bevestigd."

De Gunst heeft een contract getekend voor anderhalf jaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -