RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe IJsselmeervogels-trainer De Gunst: 'Velen zouden op de fiets hierheen komen'


BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Hij was ooit speler van Spakenburg, maar tekende vanmiddag een contract als trainer van rivaal IJsselmeervogels. Gert Peter de Gunst (52) heeft er zelf geen problemen mee. "Laat ik het zo zeggen: ik ken veel amateurtrainers in mijn omgeving en die zouden zelfs op de fiets naar Spakenburg gaan, maakt niet uit voor welke club. Voor trainers zijn het allebei droomclubs."

Interview met de nieuwe IJsselmeervogels-trainer Gert Peter de Gunst


De Gunst hoefde ook niet lang na te denken over IJsselmeervogels. "Er werken hier prettige mensen en het voelde al snel hartstikke goed. Er was meteen een goede klik."

De voormalig profvoetballer van PEC Zwolle is de opvolger van Berry Smit, die twee weken geleden opstapte. IJsselmeervogels won de afgelopen twee wedstrijden, zag ook De Gunst. "Ik zie dat ze aan het overleven zijn. Dat doen ze goed, maar de vraag is of je op die manier verder gaat. Het is niet zoals ik over voetbal denk. Ik hou van aanvallend en dominant voetbal."

De Gunst is geen onbekende in Bunschoten-Spakenburg. Hij speelde van 1998 tot 2000 voor buurman Spakenburg en kwam eind jaren tachtig uit voor PEC Zwolle. Daarna keerde hij terug naar zijn amateurclub Be Quick'28 om in 1998 bij Spakenburg te belanden. In 2000 keerde hij opnieuw terug naar Be Quick'28, waar hij in 2004 stopte met voetballen.

Daarna werd hij jeugdtrainer bij Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. Bij die club trad hij in 2013 toe tot de staf van het eerste elftal. Hij werkte onder meer met John van 't Schip, Ron Jans en John Stegeman. Afgelopen zomer vertrok hij bij de club, omdat hij graag ergens hoofdtrainer wilde worden.

 In het midden De Gunst bij de ondertekening van zijn contract. In het midden De Gunst bij de ondertekening van zijn contract. | Foto: RTV Utrecht

Bestuurslid technische zaken Peter Frans Heinen legt op de clubsite uit hoe de club tot de keuze is gekomen. "De technische commissie heeft op basis van het eerder geschetste profiel een selectie gemaakt. Gert Peter stond op die lijst en werd ons bovendien vanuit vele kanten getipt. We hebben vervolgens navraag gedaan bij een groot aantal mensen die met hem hebben gewerkt - zowel trainers als spelers - en die waren eigenlijk allemaal positief. In de daaropvolgende gesprekken werd dat beeld bevestigd."

De Gunst heeft een contract getekend voor anderhalf jaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -