Dekker na conflict teruggezet naar tweede elftal Spakenburg: 'Geen vertrouwen'

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Vince Gino Dekker lijkt zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht van tweede divisionist Spakenburg te hebben gespeeld. Trainer Eric Meijers heeft na het conflict van afgelopen weekend het vertrouwen in de aanvaller opgezegd.
Vanaf nu maakt hij onderdeel uit van het B-elftal
Eric Meijers, trainer Spakenburg
"We hebben bij elkaar gezeten", vertelt Meijers aan RTV Utrecht. "Ik heb het vertrouwen in hem opgezegd. Dat betekent dat hij vanaf nu onderdeel uitmaakt van het B-elftal. Het was een rustig en prima gesprek", aldus Meijers. "Het is nu tussen Vince Gino en de TC. Wij willen nu vooral de goede lijn van afgelopen zaterdag doorzetten."
Meijers wil nu een streep onder dit verhaal zetten. "Ik wil mij nu weer vooral druk maken om mijn huidige selectie", vervolgt Meijers. De oefenmeester verwacht niet dat hij dit seizoen nog een beroep op Dekker zal doen. "Op dit moment denk ik dat niet. Er is geen vertrouwen."

Conflict met Dekker

Dekker raakte afgelopen zaterdag tijdens de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior Maassluis in conflict met trainer Eric Meijers. Meijers wilde Dekker kort voor tijd laten invallen maar vond dat de aanvaller tijdens de warming-up een ongeïnspireerde indruk maakte.
"Toen ik hem vroeg of hij geen zin had om in te vallen zei hij dat hij de invalbeurt een beetje laat vond", vertelde Meijers zaterdag na de wedstrijd. "Toen heb ik gezegd dat hij weer mocht gaan zitten."
Dekker verliet vervolgens direct het veld en bleek na afloop van de wedstrijd ook al van het sportpark te zijn vertrokken. Bij de training van maandagavond was hij niet aanwezig waarna dinsdagavond de partijen met elkaar om de tafel gingen met de uitsluiting van Dekker als resultaat.
Komende zaterdag speelt Spakenburg in de tweede divisie een uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg. Dat duel is vanaf 15.30 uur live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.