Instellingen

TC IJsselmeervogels verklaart keuze voor 'onbekende' De Gunst: 'Past in profiel'

Gert Peter de Gunst in zijn tijd bij PEC Zwolle
Gert Peter de Gunst in zijn tijd bij PEC Zwolle © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Met het aanstellen van Gert Peter de Gunst als nieuwe hoofdtrainer van IJsselmeervogels toverde de technische commissie van de Rooien een verrassing uit de hoge hoed. De oefenmeester is geen bekende bij IJsselmeervogels. Dat kan volgens bestuurslid technische zaken Peter Frans Heinen juist een voordeel zijn.
Hij heeft geen tegenstanders maar ook geen voorstanders
Peter Frans Heinen, bestuurslid technische zaken
In Bunschoten-Spakenburg is De Gunst geen onbekende . Hij speelde van 1998 tot 2000 voor buurman Spakenburg, maar bij IJsselmeervogels heeft hij geen verleden. "Het was voor ons geen doel om een bekende binnen te halen maar iemand die bij ons profiel past. Met een goede voetbalvisie met een open rustige persoonlijkheid. Want we zijn best wel een onrustige club soms", aldus Heinen.
Peter Frans Heinen, bestuurslid technische zaken IJsselmeervogels, over de aanstelling van De Gunst
Ter Gunst kan met een schone lei beginnen bij de Rooien. "Hij heeft geen tegenstanders maar ook geen voorstanders", aldus Heinen. "Dat kan voor hem een voordeel zijn."
De zoektocht naar een nieuwe trainer ging van start na het opstappen van Berry Smit. Nadat Jeroen Rijsdijk de tweede divisionist nee verkocht kwam de technische commissie uit bij De Gunst. "De manier we waarop we gewerkt hebben met een profielschets liep goed. In een week hebben we alles doorlopen en daar zijn we tevreden over."

Eerste klus als hoofdtrainer

De Gunst heeft nog geen ervaring als hoofdtrainer. Wel was hij als jeugdtrainer actief bij Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. Tot afgelopen zomer was hij bij de Zwollenaren assistent-trainer van het eerste elftal. "Hij loopt al lang mee in het wereldje. Hij heeft ook coach betaald voetbal. Hij heeft grappend wel gezegd dat hij weg mag als er een profclub komt. Daar vroeg die zich vervolgens hardop over af welke profclub op hem zit te wachten."
In de wandelgangen werd voormalig IJsselmeervogels-voetballer Dennis van der Steen ook genoemd als nieuwe hoofdtrainer. Tegen zijn aanstelling zou vanuit het bestuur weerstand zijn geweest. "Dat is voor mij nieuw. Hij zal ongetwijfeld op de lange lijst van namen hebben gestaan. Maar hij is niet voorgedragen aan het bestuur", besluit Heinen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.