Pieterse dicht bij podium in tweede Wereldbeker

© Orange Pictures
WOUDENBERG - Puck Pieterse komt steeds dichter bij haar eerste podiumklassering. De veldijdster uit Amersfoort werd bij de twee Wereldbekerwedstrijd van het seizoen, in het Amerikaanse Fayetteville, vijfde.
Voor Pieterse, die lang in het spoor kon blijven van de koplopers, was het haar beste prestatie ooit. Net als afgelopen weekend draaide de strijd om de zege uit in een gevecht tussen Lucinda Brand en Marianne Vos. Na een valpartij van Vos pakte Brand de zege, voor Denise Betsema en Clara Honsinger uit de Verenigde Staten. Vos eindigde vlak voor Pieterse als 4e. Pieterse gaf op het parcours waar later dit seizoen het WK wordt gehouden slechts 28 seconden toe op Brand.
Bij de mannen pakte Quinten Hermans de zege. Hij hield ruim 35 seconden voorsprong op zijn Belgische landgenoot Eli Iserbyt. Michael Vanthourenhout maakte het feest voor onze zuiderburen compleet met plaats drie. Lars van der Haar had het zwaar na een mislukte start. Hij eindigde voor het eerst dit seizoen buiten de top 10 (14e).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.