Instellingen

Paralympische zwemmers gehuldigd in Amersfoort: 'Superleuk dat ze ons willen feliciteren'

Burgemeester Bolsius huldigt sporters
Burgemeester Bolsius huldigt sporters © AS Media
AMERSFOORT - De Amersfoortse zwemster Lisa Kruger ging er tijdens de Paralympische Spelen in Tokio met maar liefst één zilveren en drie bronzen medailles vandoor, en ze was zeker niet de enige zwemmer die het goed deed in Japan. Daarom werden donderdag zes paralympiërs gehuldigd in Amersfoort.
[Media:]
In totaal kregen zes sporters een lintje: Bas Takken, Liesette Bruinsma, Thomas van Wanrooij, Rogier Dorsman, Chantalle Zijderveld en Lisa Kruger. Burgemeester Lucas Bolsius zette de zwemmers en stafleden in het zonnetje bij Zwembad Amerena. En dat werd op prijs gesteld. Medaillewinnaar Lisa Kruger: "Het is vooral heel leuk en gaaf dat de gemeente dit voor voor ons wil organiseren. Wij trainen al jaren met veel plezier in Amersfoort en het is superleuk dat ze ons daarmee willen feliciteren."
Tijd om uitgebreid van de huldiging te genieten, had Kruger trouwens niet. Ze is alweer begonnen met trainen voor de volgende uitdaging: de Paralympics in Parijs over drie jaar. En de atlete is ondanks de huldiging niet te groot om toe te geven dat de eerste training na de Paralympische Spelen tegenviel. Kruger lacht: "Ja, dat was verschrikkelijk. Je begint weer op nul. Alles moet weer opstarten en voelt slecht en zwak en je armen voelen als spaghetti in het water. Dus dat is écht weer even wennen."
Huldiging van sporters in Amersfoort
Huldiging van sporters in Amersfoort © AS Media

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.