Instellingen

Tweede divisie: 'Opa' is niet benijden

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - Van de drie tweede divisionisten in de provincie Utrecht is Spakenburg de enige die aan speelronde negen begint met de trainer die aan het begin van het seizoen ook voor de groep stond. De ploeg van Eric Meijers gaat op bezoek bij HHC Hardenberg. Gert Peter de Gunst debuteert bij IJsselmeervogels met een thuiswedstrijd tegen Jong Sparta. Interim-trainer Dennis van Meegdenburg mag de week na het opstappen van Jochem Twisker met hekkensluiter GVVV op bezoek bij koploper Katwijk.

GVVV heeft niets te verliezen

Dennis 'Opa' van Meegdenburg was als spits, ook toen hij de 40 al gepasseerd was, vaak de redder van GVVV. Of hij dat ook zal zijn nu hij tijdelijk de honneurs waarneemt als hoofdtrainer -GVVV hoopt binnen twee weken een opvolger voor Jochem Twisker te vinden- is zeer de vraag. Zijn eerste klus is meer dan lastig: Katwijk uit.
Je kunt ook zeggen dat Van Meegdenburg niks te verliezen heeft. Tegen de vrijwel ongenaakbare koploper Katwijk rekent iedereen die de tweede divisie volgt op een (forse) nederlaag voor GVVV, dat met 1 punt uit acht duels hekkensluiter is in de tweede divisie.
Bij GVVV ontbreken de geblesseerden Jonathan Richard en Danny de Leeuw. Ook doelman Johan Jansen is wegens een blessure niet inzetbaar.
De selectie van Katwijk telt vier spelers met een verleden in het Utrechtse. Doelman André Krul speelde in de jeugd van FC Utrecht en stond even onder contract bij Spakenburg. Ook Bart Sinteur en Rick van der Meer speelden voor FC Utrecht. Topschutter Ahmed el Azzouti was twee seizoenen actief voor IJsselmeervogels.

Lastig debuut voor debuterende trainer

Bij IJsselmeervogels zit de debuterende trainer Gert Peter de Gunst op de bank. Vlak nadat hij dinsdag zijn contract tekende zag hij zijn nieuwe club een oefenduel tegen hoofdklasser Purmersteijn met 7-0 winnen. De tegenstander van zaterdag is Jong Sparta.
De twee zeges in de laatste twee competitieduels van IJsselmeervogels vallen in de categorie 'vraag niet hoe'. Twee keer waren de Vogels duidelijk de mindere, twee keer konden er toch drie punten worden bijgeschreven. De Gunst zag die duels en stelde klip en klaar: "Dat was overleven, dat moet anders." Of hij dat in zijn eerste wedstrijd al voor elkaar krijgt, is afwachten.
'Dat was overleven, dat moet anders'
'Dat was overleven, dat moet anders' © Orange Pictures
Jong Sparta begon goed aan de competitie en bleef de eerste zes duels ongeslagen. Wedstrijd zeven en acht leverden echter een 4-1 en een 5-0 verliespartij op. Dat was wel tegen de nummers 1 en 2 van de ranglijst, Katwijk en AFC. De Rotterdammers staan nog altijd vijfde, zeven plaatsen hoger dan IJsselmeervogels. Aan de rode zijde van de Westmaat wist Jong Sparta nog nooit te winnen.
Bij IJsselmeervogels ontbreken de geblesseerden Steven Sanchez Angulo, Danny van den Meiracker en Eef van Riel. Khalid Tadmine is er wel weer weer bij.

Spakenburg moet de deur dichthouden

Waar het GVVV en IJsselmeervogels onrustig was op trainersgebied, zorgde bij Spakenburg een speler deze week voor reuring. Het gevolg: Vince Gino Dekker is teruggezet naar het tweede elftal, en ontbreekt dus zaterdag in de selectie voor de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg.
Behalve Dekker zijn ook de geblesseerden Boy van de Beek en Joël Amakodo en de geschorste Roy Terschegget niet inzetbaar voor trainer Eric Meijers. Spakenburg-aanvaller Ravelino Junte speelde, net als de geblesseerde Joël Amakodo, de voorbije seizoenen voor HHC Hardenberg. Ook Koos Werkman speelde jaren op de Boshoek.
Een opvallende statistiek voorafgaande aan de wedstrijd HHC Hardenberg - Spakenburg betreft het doelsaldo. HHC scoorde pas 9 keer, Spakenburg maakte er al 16. Toch staan de Sallanders achtste en Spakenburg vijftiende. De verklaring is simpel: HHC houdt de deur goed dicht, het kreeg pas acht tegentreffers. Spakenburg incasseerde er al achttien.
Sinds de invoering van de topklasse ging Spakenburg negen keer op bezoek in Hardenberg. Vijf keer won HHC, twee keer won Spakenburg.
Bij IJsselmeervogels - Jong Sparta wordt om 15.00 uur afgetrapt, de andere twee duels beginnen om 15.30 uur. De drie duels zijn live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.